En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Utflykt från Amman till ruinerna i Pella och Um Qais, 5 – 6 timmar

Jordanien

Utflykt från Amman till ruinerna i Pella och Um Qais, 5 – 6 timmar


Pella - Jordanien resor

Pella – Jordanien resor

 
Vi kör till norra Jordanien för att besöka de romerska ruinerna i Pella och Um Qais som har en en slående utsikt över Galileiska sjön till gränsen mot Israel och Syrien.
 
Byn Pella, på arabiska känt som Tabaqat Fahl, är vackert beläget bland gröna ängar, plantager och trädklädda kullar i norra Jordanien. När ett jordskalv förstörde byn på 800-talet övergavs den. Pella är mycket rik på historia, till största delen ännu inte utgrävd och är en av Jordaniens äldsta bebyggda platser och en favorit bland arkeologer för att den är så rik på spännande föremål. Läget är perfekt intill en källa som mynnar ut i en liten flod och som aldrig sinar. Man har hittat verktyg i flinta här och själva platsen verkar ha varit kontinuerligt bebodd sedan neolitisk tid. På senare tid har man på en plats två kilometer från Pella gjort fynd som är ungefär 100 000 år gamla.
Ruinerna av Um Qais har en spektakulär utsikt över Galileiska sjön, floden Yarmouk och Golan-höjderna. I klart väder kan man se tvärs över dalen, in över kullarna i norra Palestina och Israel och ana kullarna runt Haifa vid Medelhavet. Åter till hotellet i Amman.
 
Läs mer om våra Jordanien resor.

Utforska liknande

Blogginlägg