Hitta ditt resmål här

Armenien


Några av världens äldsta kyrkor och kloster finns här vackert belägna i det bergiga landskapet. Någonstans i Kaukasien har man tänkt sig att Europa skiljs från Asien. Här finns dock ingen skarp naturlig gräns, varken geografiskt eller kulturellt mellan världsdelarna.

Utforska

Armenien

Antal resor: 7 st

Läs mer

Burma


Orörd natur, rik historia & de gästvänliga burmesernas kultur ger en oförglömlig resa. Myanmar, som under kolonialtiden namngavs Burma är ett av de få länder i världen som ännu kan överväldiga besökare med sin orördhet och natur men också med sin rika historia, kultur och levande traditioner.

Utforska

Burma

Antal resor: 4 st

Läs mer

Dubai och UAE


Förenade Arabemiraten är känt för sina stora rikedomar och spektakulära byggnadsverk. Landet består av sju emirat varav Dubai och Abu Dhabi är de största och rikaste. Vi erbjuder nu möjligheten att uppleva landet med all sin prakt, både som enskilt resmål och i kombination med till exempel Oman. Man kan även göra en kortare eller längre stop-over i landet när man reser till Asien med mellanlandning i Dubai eller Abu Dhabi.

Utforska

Dubai och UAE

Antal resor: 8 st

Läs mer

Egypten


Från historiska Kairo och den mäktiga Nilen till öknens oaser och havets värme, Egypten har allt. Ett fantastiskt sätt att uppleva detta underbara land är genom en Nilenkryssning som på ett behagligt och bekvämt sätt sakta glider fram på Nilen. Lär känna det antika Egyptens fantastiska historia genom faraonernas alla byggnadsverk.

Utforska

Egypten

Antal resor: 27 st

Läs mer

Georgien


Upplev georgiska festmåltider, goda vinprovningar och den mäktiga bergskedjan Kaukasus höjder. Georgien ligger i södra Kaukasus där Europa möter Asien. Landet har genom historien varit ett utsatt byte för regionens stormakter Persien, Turkiet och Ryssland.

Utforska

Georgien

Antal resor: 9 st

Läs mer

Indien


Stor mångfald och ett oändligt myller av människor och färger är några av Indiens verkliga kännetecken. Indien är ett stort land med många kulturella och historiska sevärdheter spridda över hela landet. Vi erbjuder flera reseprogram med utgångspunkt i den gyllene triangeln samt resor till Kerala och Ladakh.

Utforska

Indien

Antal resor: 10 st

Läs mer

Indonesien


Den indonesiska övärlden är ett magiskt resmål med grönskande berg, regnskog, paradisstränder och korallrev. I kombination med rik historia och spännande kultur får vi uppleva landets otroliga mångsidighet och variation. Upplev detta fascinerande land på vår Resa till spännande Indonesien.

Utforska

Indonesien

Antal resor: 4 st

Läs mer

Israel


I Israel finns historiska och kulturella sevärdheter i mångfald! Dess rika historia präglar varje del av det Heliga landet och vi kan här besöka de viktigaste platserna från Bibeln eller sola och bada i Tel Aviv. Vi erbjuder både gruppresor och individuellt arrangerade resor hit, bland annat vår Gruppresa till det Heliga landet Israel där vi reser genom tiden i Jerusalem och Tiberias.

Utforska

Israel

Antal resor: 7 st

Läs mer

Jordanien


En lång spännande historia, klippstaden Petra och Döda Havet gör Jordanien till ett givet resmål. Jordanien är ett av de mest välmående arabländerna. Den kungliga familjen, som anses härstamma direkt från profeten Muhammed, har länge åtnjutit bred respekt.

Utforska

Jordanien

Antal resor: 13 st

Läs mer

Kambodja


Med sin fantastiska natur och sina uråldriga tempel bjuder Kambodja på massor av härliga upplevelser. En levande kultur och gripande historia gör landet till ett spännande resmål och ett fantastiskt sätt att få uppleva detta land men också dess lika fascinerande grannland är genom vår Resa till imponerande Kambodja och klassiska Vietnam.

Utforska

Kambodja

Antal resor: 3 st

Läs mer

Kaukasus


Mellan Svarta havet i väster och Kaspiska havet i öster löper den mäktiga bergskedjan Kaukasus. Hela det område där bergskedjan ingår kallas Kaukasien. Detta område tillhörde tidigare Sovjetunionen. I dag räknas Nordkaukasien, med huvuddelen av Kaukasus, till Ryssland. Sydkaukasien är uppdelat i de tre självständiga staterna Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. 

Utforska

Kaukasus

Antal resor: 2 st

Läs mer

Malaysia


Spännande resor till Malaysia i Sydostasien. Malaysia är ett fascinerande mångkulturellt land känt för såväl sina vita paradisstränder som fantastiska regnskogar och moderna storstäder. Landet består av två delar, Malaysiska halvön och norra Borneo och här samsas många olika kulturer, religioner och folkgrupper. Upplev Malaysias mångsidighet på vår Resa till Malaysias regnskog med Kuala Lumpur och Langkawi.

Utforska

Malaysia

Antal resor: 6 st

Läs mer

Marocko


Marocko är landet där nutid och historia verkligen lever sida vid sida, ett land med en sprudlande levande kultur där man överväldigas av den fantastiska mångfalden och skönheten. Från Atlantkustens livliga städer och det mytomspunna färgsprakande Marrakech till Saharaöknens rofyllda tystnad och de mäktiga snötäckta Atlasbergen. Upplev detta spännande och färgrika land genom vår resa till Marocko.

Utforska

Marocko

Antal resor: 7 st

Läs mer

Oman


Exotiska Oman har en levande, välbevarad kultur och en varierande och oerhört vacker natur. De arabiska beduinfolken framfört svärdsdanser och landets många sjömän har sina egna sånger. Ett fantastiskt sätt att uppleva detta underbara land är genom våra resa till Oman.

Utforska

Oman

Antal resor: 13 st

Läs mer

Qatar


Qatar är mycket rikt land med stora tillgångar i form av olja och naturgas. Qatar är utmärkt för ett stop-over när du reser med mellanlandning i Doha, stanna ett par nätter och upplev en av Arabiska halvöns metropoler med spektakulär arkitektur och spännande kultur. Vi arrangerar all service i Qatar; visum, transfers, hotellbokningar och ett stort urval av guidade utflykter. Välkommen att kontakta oss för mer information.

Utforska

Qatar

Antal resor: 6 st

Läs mer

Saudiarabien


Saudiarabien är ett nytt spännande resmål som idag med öppna armar välkomnar resenärer från hela världen. Landet är så mycket mer än ett rikt oljeland och hemland till världens näst största religion.  Med en imponerande historia, spännande kultur och fantastisk natur är Saudiarabien verkligen en outforskad pärla för dig som vill uppleva en resa utöver det vanliga.

Utforska

Saudiarabien

Antal resor: 2 st

Läs mer

Sri Lanka


Ceylon, som man en gång kallade landet, har en mycket spännande och varierande natur, sprudlande kultur och historia och ett myllrande djurliv med allt från elefanter och leoparder till ett rikt fågelliv. På vår Resa till Sri Lanka upplever vi allt från milslånga paradisstränder och böljande teplantager till den helt unika Sigiriyaklippan som reser sig rakt upp ur landskapet – Sri Lanka erbjuder många möjligheter till både spännande naturupplevelser och berikande möten med landets fantastiskt färgrika kultur och historia.

Utforska

Sri Lanka

Antal resor: 4 st

Läs mer

Sudan


Nubiens svarta faraoner har en egen spännande historia att berätta om Nilens mäktiga riken.

Alla våra rundresor och ökenresor i Sudan är inställda tills vidare på grund av läget i landet. Vi kommer att påbörja våra resor till Sudan igen så fort vi får grönt ljus från UD. Vi följer utvecklingen i Sudan på nära håll och trots att ett stort arbete återstår tror vi på en positiv utveckling på lång sikt – vi håller tummarna för sudanesiska folket. Teamet på Orient Travel.

Utforska

Sudan

Antal resor: 2 st

Läs mer

Sydafrika


I Sydafrika samlas verkligen essensen av hela Afrika. I Sydafrika erbjuds en fantastisk naturvariation, från Krugerparken i norr till det spektakulära kustlandskapet i söder och böljande vinodlingar utanför Kapstaden. Också kulturellt är Sydafrika en riktig smältdegel med en mängd olika folkgrupper och kulturer som genom historien har uppstått här eller kommit till detta spännande land.

Utforska

Sydafrika

Antal resor: 11 st

Läs mer

Tanzania


Ordet ”safari” på swahili betyder ”resa” och Tanzania är landet där safarin föddes. Här är Kiswahili det vanligaste språket och safari är idag ett begrepp som används i hela världen. I Tanzania besöker vi de fyra mest spännande nationalparker i landets norra del som är det mest berömda området för Tanzanias fantastiska djurrikedom. Vi besöker Tarangire, Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro nationalparker.

Utforska

Tanzania

Antal resor: 0 st

Läs mer

Vietnam


Låt dig hänföras av det fascinerande Vietnam, ett land som har allt. Rikt på både uråldrig såväl som modern historia, sprudlande megastäder och en fantastisk natur. Ett perfekt sätt att uppleva allt vad Vietnam har att erbjuda är genom vår resa Rundresa till natursköna Vietnam. Religiösa tempel, grönskande risfält, färgsprakande gatuliv och fantastiska matupplevelser är bara en del av allt Vietnam har att erbjuda.

Utforska

Vietnam

Antal resor: 8 st

Läs mer