Vi är Orient Travel

Vi är Orient Travel

Vi är Orient Travel


Vår önskan med Orient Travel är att få dela med oss av våra upplevelser och vår kännedom om de platser i världen som under åren har blivit en del av oss. Genom vår erfarenhet har vi möjligheten och kunskapen att göra unika personliga resor som man bär med sig i minnet resten av livet.

Idén om Orient Travel har funnits sedan 2004 och har utvecklats under de år vi levde i Egypten och förfinats i Småland där vi finns idag. Vi har ett nära samarbete med professionella leverantörer som är specialiserade inom sina reseområden.

Alla våra resor är noggrant utformade utifrån vår erfarenhet på de olika platserna. För att garantera vår höga kvalitet har vi valt att endast samarbeta med professionella leverantörer och utvalda hotell med jämn hög standard. Och vi väljer alltid den bästa flygförbindelsen för att göra resan så smidig och bekväm som möjligt för våra resenärer.

Småländska priser

Småländska priser


I våra småländska priser har vi inkluderat allt som kan inkluderas: flyg & flygskatter, alla transporter, utflykter, guidning, boende och de flesta måltider – ofta helpension. Det betyder att inget tillkommer utöver visum och egna frivilliga utgifter. Till vissa resmål har vi till och med inkluderat visum. Vår önskan är att alltid kunna erbjuda prisvärda resor.

Vår affärsidé

Vår affärsidé


Vi arrangerar och erbjuder ett stort urval av paketresor och kulturrundresor samt skräddarsydda resor enligt önskemål, allt detta i små exklusiva grupper som ger möjlighet till en närmare kontakt med kulturen och människorna i länderna vi reser till. Genomtänkta reseprogram med en extra dimension, utöver det historiska perspektivet strävar vi efter att visa det verkliga och nutida livet som ger hela resan ett sammanhang och en närhet att återkomma till. Våra resenärer skall känna sig delaktiga i kulturen, känna pulsen.

Vår vision & övergripande mål

Vår vision & övergripande mål


Oförglömliga reseupplevelser. Varje resa ska ge upplevelser med personliga möten, värme och kulturinsikt/förståelse både i dåtid och nutid.

Vår mission

Vår mission


Att arrangera paketresor i små exklusiva grupper av hög kvalitet som är genomtänkta och noga utformade. Resrutt, boende, transporter, besök och inte minst maten skall vara välplanerad så att helheten håller hög kvalitet och fokus och energi kan läggas på upplevelserna. Vi skall ta våra resenärer på djupet av kulturen och platserna vi besöker med en direkt kontakt med människor och delaktighet i deras upplevelser.

Vårt löfte

Vårt löfte


Välorganiserade och genomtänkta reseprogram vad gäller resrutt, boende, transporter, besök, guidning och måltider så att energin kan läggas på reseupplevelsen.
Vi tar dig närmare och ger resan ett sammanhang både i dåtid och nutid.
Vi strävar efter att alltid få in en mänsklig dimension för en mer personlig reseupplevelse.

Utforska våra

Egenskaper

Utforska våra

Fördelar

Utforska våra

Kärnvärden

Närheten skapar nyfikenhet och gör resan spännande.

Nära – personlig

Utöver de historiska platserna tar vi kunden in i det dagliga livet och öppnar dörrar som skapar kontakt med människor och bygger kulturbroar.

Spännande

Vi kommer utanför allfarsvägarna och hem till människor och får upplevelser som är väldigt få förunnat.

Nyfikenhet

Vi är nyfikna på det verkliga livet, på människor och kulturmöten – likaså är våra resenärer. Våra resor väcker nyfikenhet och öppnar för frågor och växande intresse och kunskap.

Ahmed Hafez

- Reseproducent

Ahmed har jobbat i resebranschen sedan 2002. Han startade sin egen reseverksamhet 2010 med endast ett resmål. Företaget började snart att växa och erbjuder idag flera resmål i båda Afrika och Asien. Ahmed har ansvar för våra produkter och våra leverantörer.

Helga Bolt

- Kundtjänst

Född och uppvuxen i Småland, utbildad konstfotograf i Köpenhamn och under flera år bosatt i Egypten. Helga är ansvarig för administrationen i Sverige och Danmark.

Richard Holmgren

- Ciceron
Richard Holmgren är arkeolog och har under 30 år arbetat med utgrävningar i Medelhavsområdet och Mellanöstern. Sitt första uppdrag fick han i Konungarnas dal i Egypten vid sidan om assisterande hemma på Östgötaslätten. 1992 var han med och lokaliserade platsen för Christopher Columbus skepp i Västindien, följt av många års utgrävningar i klippstaden Petra. Richard har även arbetat med utgrävningar i Pompeji, Egyptens oaser, lokaliserat eremitgrottor vid Döda havet samt gjort flera expeditioner till Kaukasusområdet och Areni-grottan, vilken dolde världens idag äldsta vintillverkning. Sommaren 2001 debuterade Richard som sommarpratare i Sveriges Radio och har vidare medverkat i flera program av Vetenskapsradion Historia samt i SVT. Nu senast i dokumentären "Mysteriet vid Djatlovpasset", vilken bygger på en ny skidexpedition till Sibirien och hans nya teori kring de förfärliga händelserna 1959.

Lusine Melkonyan

- Guide i Armenien

En av våra professionella guider i Armenien. En härlig tjej med djup och stor kunskap, har ett lätt tillgängligt varmt sätt och har nära till skratt.

Susanna Grigoryan.

- Guide i Armenien

Susanna har lång erfarenhet av rundresor i Armenien, mycket professionell guide som har en lösning för varje tänkbart problem.

Fahad Al Ruzaiki

- Guide i Oman

Charmig, vänlig och hjälpsam och inte minst öppen och rolig är de ord som bäst beskriver Fahad. En guide som älskar sitt yrke och som med energi och glädje tar med er på äventyr i det vackra sultanatet Oman.

Ibrahim

- Beduinguide i Oman

Vi finner Ibrahim där Wahiba Sands öknen når ut till Indiska oceanen. Han känner kusten som sin egen bakficka och är en mästare i historieberättelser.

Khalid Al Jabri

- Guide i Oman

Med över 10 års erfarenhet som guide i hela Oman är Khalid en av våra bästa guider och den absolut bästa off-road guiden, med entusiasm som smittar av sig ger han sig ut på långa camping- och terrängresor i Omans berg och öknar.  Känd för sin härliga brittiska accent.

 

Mohamed Alam

- Guide i Egypten

Mohameds entusiasm och kunskap ger er möjlighet att återvända från Egypten med stor inblick i landets historia och kultur. Alla våra professionella guider i Egypten är utbildade egyptologer och licenserade guider samt talar utmärkt engelska.

Mohamed Saiid

- Guide i Egypten

Öppen och glad guide i Luxor och Aswan som utöver gedigen kunskap om den faraoniska historien är full av spännande berättelser. Alla våra professionella guider i Egypten är utbildade egyptologer och licenserade guider samt talar utmärkt engelska

Said

- Beduinguide i Oman

Har levt hela sitt liv i ökenområdet Wahiba Sands i Oman och är en av våra betrodda beduinguider på våra resor genom öknen. Said är tryggheten själv i detta enorma ökenlandskap.

Waled Zian

- Guide i Egypten

Mycket omtyckt guide i Luxor och Aswan som med stor respekt för både resenärer och lokalbefolkning tar er på djupet av Egyptens historia. Alla våra professionella guider i Egypten är utbildade egyptologer och licenserade guider samt talar utmärkt engelska.

Yakub Al Siyabi

- Guide i Oman

Född och uppvuxen i en av Omans avlägsna byar har Yakub en direkt tillgång till den levande uråldriga kultur som är så unik för Oman. Med stor kunskap, värme och gästfrihet är Yakub en suverän guide att resa med.

Zaher Al Handhani

- Guide i Oman

En stor naturälskare och professionell guide som med sitt lugn är mycket behaglig att resa med.