En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Utflykt från Amman till Madaba, Mount Nebo & Kerak, 7 – 8 timmar

Jordanien

Utflykt från Amman till Madaba, Mount Nebo & Kerak, 7 – 8 timmar


Karak Castle - Jordanien resor

Karak Castle – Jordanien resor

 
Från Amman kör vi söderut till Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utiskt över Jordan-flodens dalgång. Man ser normalt också Västbanken och Jeriko och i riktigt klart väder även Jerusalem. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Mosos också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av fransiskanerpräster som bor nära platsen.
 
Madaba ligger endast 40 minuter från Amman och är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St George’s katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Lunch äter vi på en lokal restaurang.
 
Vi fortsätter sedan en bit söderut till byn Kerak där vi besöker moabiternas fästning som var det bibliska landet Moab’s starka fäste långt innan korsfararna kom hit. Vi besöker sedan den stora korsriddarborgen som Kerak är mest känt för idag, denna borg var inte den första av sitt slag som byggdes men blev en av de viktigaste på grund av sin styrka och strategiska placering. Åter till Amman sent på eftermiddagen.(Lunch ingår).
 
Läs mer om vår resa till Jordanien med Petra, Wadi Rum, Madab, Mount Neba, Kerak, Jerash och mycket mer.
 
 

Utforska liknande

Blogginlägg