En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Ny övernattningsavgift från 31 mars – 2014 för alla hotell i Dubai

Dubai och UAE

Ny övernattningsavgift från 31 mars – 2014 för alla hotell i Dubai


Vi har nyligen fått besked från Institutionen för turism i Dubai, att en ny övernattningsavgift införs för alla hotellgäster som bor på någon typ av hotellanläggning, dvs hotell, hotellägenheter, pensionat och fritidshus i Dubai.

Avgiften som benämns ”Tourism Dirham Fee” kommer att tillämpas med början 31 mars 2014 och avgiftsstrukturen bestäms utifrån vilken kategori övernattningen faller under. Detta bestäms av Dubai Department of Commerce and Tourism som specificerar hotellkategorierna.

Gästen kommer att debiteras beloppet i samband med övernattningen. När man checkar ut från hotellet kommer man att mottaga den slutliga räkningen för rummet (där extra service specificeras). Längst ned på räkningen visas avgiften på en separat rad kallad ”Turism Dirham Fee” och specificeras utifrån längden på vistelsen och gällande hotellkategori.

Övernattningsavgiften är inte belagd med ytterligare avgifter, skatter eller serviceavgifter. Det blir därför nettoavgiften som kommer att återspeglas på räkningen och betalas av gästen vid utcheckningen. 

Avgiften tas ut även på fria hotellnätter, det är alltså det totala antalet övernattningar som debiteras även om man exempelvis har fått en eller flera gratis nätter på sin bokning.

Avgiften tas ut på grundval av varje rum, om man till exempel bor i en svit eller lägenhet med 2 sovrum bokad för 3 nätter, då betalar man avgiften för 2 rum x 3 nätter utifrån den kategori det gäller.

 

”Tourism Dirham Fee” debiteras på alla övernattningar från och med den 31 mars 2014 enligt nedan, baserat på hotellets stjärnklass:

5-stjärnigt hotell/resort eller högre: 20 UAE dirham per rum per natt

4-stjärnigt hotell/resort: 15 UAE dirham per rum per natt

3-stjärnigt hotell/resort: 10 UAE dirham per rum per natt

2-stjärnigt hotell: 10 UAE dirham per rum per natt

1-stjärnigt/budget hotell: 7 UAE dirham per rum per natt

Deluxe hotell lägenhet: 20 UAE dirham per rum per natt

Superior hotell lägenhet: 15 UAE dirham per rum per natt

Standard hotell lägenhet: 10 UAE dirham per rum per natt

Guest House: 7 UAE dirham per rum per natt

Deluxe Holiday Home: 15 UAE dirham per rum per natt

Standard Holiday Home: 10 UAE dirham per rum per natt

 

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om detta!

 

Utforska liknande

Blogginlägg