En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Drottning Rania får inblick i ungdomars entreprenörskap

Jordanien

Drottning Rania får inblick i ungdomars entreprenörskap


AMMAN – drottning Rania besökte på söndagen Zarqa Högskolan och träffade där unga jordanier som deltar i ett projekt för ungdomars entreprenörskap och anställbarhet kallat ”Project Sanad”, som genomförs av Business Development Centre (BDC).

I en av akademins salar, fick drottning Rania vara med på en ”Lär känna business” session med studenter från olika fakulteter och ett även antal utexaminerade från Sanadprojektet, enligt ett uttalande från hennes majestäts kontor.

Drottningen lyssnade på Business Development Centres VD, Nayef Stetieh, då han gav en kort presentation om projektet och dess partnerskap med Balqa Applied University, som fungerar som ett paraply för ett antal högskolor i Jordanien, inklusive Zarqa Högskolan i Zarqa Governorate, några 22 km öster om Amman.

Stetieh förklarade att Sanad lanserades förra året i samarbete med Canadian International Development Agency för att förbättra Jordaniens ekonomi genom att öka möjligheterna till sysselsättning och främja entreprenörskap bland ungdomar.

Programmet syftar också till att bygga partnerskap mellan den privata sektorn och högskolor i hela Jordanien, samt finslipa färdigheterna hos studenter och akademiker i yrkesskolor och högskolor i syfte att förbättra deras möjligheter till sysselsättning.

Under de kommande fem åren, kommer det här projektet att gynna 25 yrkesskolor, 6 högskolor, 150 yrkesskollärare, 150 högskole professorer och totalt 18.000 manliga och kvinnliga jordanier, enligt uttalandet.

Projektet ger också utbildning till lärare som arbetar vid yrkesskolor och högskolor, och är värd för workshops för att utbilda föräldrar och företrädare för den privata sektorn om kvinnors roll och för att hjälpa akademiker på arbetsmarknaden.

Drottning Rania fick möjlighet att lyssna på när eleverna berättade om sina erfarenheter som deltagare i programmet och hur det hjälpt dem att få nya färdigheter och förbättra befintliga i enlighet med de aktuella behoven på arbetsmarknaden.

Eleverna pratade också om hur projektet gav dem vägledning om att starta eget företag.

Under sessionen – deltog Balqa Applied Universitys president Nabil Shawagfeh, Kanadas ambassadör i Jordanien, Bruno Saccomani, och Dean Monther Krishan från Zarqa Högskolan – Drottning Rania sade de färdigheter ungdomarna får genom detta program hjälper dem att hålla takten emd marknadens krav och uppfylla sina drömmar.

Hon noterade också att projektet ska hjälpa ungdomar att skapa nya arbetstillfällen och inte bara hjälpa till att hitta dem, och tillägger att föräldrarna spelar en mycket viktig roll i processen, enligt uttalandet.

Hennes Majestät anslöt sig sedan till föräldrar som deltog i en session som uppmärksammade samhällets genuskänslighet med titeln ”Kvinnors roll och betydelse på arbetsmarknaden”.

Deltagarna berättade för drottningen hur projektet bidragit till att öppna nya dörrar för deras barn.

Under sessionen deltog även lärare från olika högskolor och yrkesskolor som hade deltagit i utbildningen av utbildare för ”Lär känna business” workshops.

Lärarna betonade att de kunskaper de förvärvat hjälpte dem att motivera sina elever och frigöra sin potential på det sätt som bäst passar arbetsmarknaden.

BDC är en ideell organisation som tillhandahåller program som riktar sig till ungdomar och fokuserar på företagande, kvinnors egenmakt, lokal ekonomisk utveckling och utbildning av utbildare.

Genom sin Maharat Internship Programme, har centret gynnat 14.000 studenter från hela Jordanien och hjälpte dem att hitta arbetstillfällen.

 

Queen Rania

Queen Rania

 

Utforska liknande

Blogginlägg