En bild på ett hotell sett från vattnet i Sharm el Sheikh

Bilmuseum visar ett sekel av kungarikets historia

Jordanien

Bilmuseum visar ett sekel av kungarikets historia


AMMAN – På en kulle i huvudstaden ligger ett museum med några av världens mest unika bilar och motorcyklar som berättar om ett sekel av det Hashemitiska styret.

Royal Automobile Museum byggdes 2003 i enlighet med instruktioner från kung Abdullah, speciellt för att hedra hans fars händelserika liv i, kung Hussein, som avled 1999.

Liksom sin son, var kung Hussein var en lokal trofé – vinnande bilracer, som också hade en passion för motorcyklar. Han sågs ofta i offentliga sammanhang på förstklassiga motorcyklar som drog publik imponerade inför dessa kraftfulla maskiner.

En av hans speciella ögonblick fångas i ett foto som visades på omslaget av Conde Nast Travellers ’Magazine år 1994, detta visade honom i en skinnjacka, med idrottsligt vitt skägg och ett strålande leende på en röd motorcykel med drottning Noor bakom honom i den södra öknen i Wadi Rum.

”Det är unikt och ovärderligt”, säger museichef Raja Gargour för samlingen av mer än 70 bilar, med modeller som går tillbaka till 1916, och 50 motorcyklar, med modeller från 1907 fram till i dag.

Han sa att allt har varit i drift och genomgått underhåll sedan de fördes in från det kungliga palatsets förrådshus.

Jordaniens historiska läge vid ett vägskäl för de öst-västliga karavanvägarna bidrog till att Jordanien var ett av de första länderna i regionen att skaffa bilar 1924, då Sharif Hussein Bin Ali, kung Abdullahs store farfar, tog en bil till Amman, enligt museets hemsida.

Dessutom visas här en kopia av världens första bil , tillverkad av Karl Benz , grundare av Mercedes – Benz , 1886 . Andra bilar i samlingen inkluderar Rolls Royces , Aston Martins och Ferraris .

Museet har dragit mer än 1 miljon besökare , även utlänningar , under det senaste decenniet .

 

Royal Automobile Museum - Jordanien

Royal Automobile Museum – Jordanien

Utforska liknande

Blogginlägg