resor till Vietnam med orienttravel

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

Halong Bay

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

Rundresa i natursköna Vietnam

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

resa till Vietnam

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

rundresor till Vietnam

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

rundresor till Vietnam

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

resor till Vietnam

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

resor till Vietnam

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

resor till Vietnam med orienttravel

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

Japanese Covered Bridge i Hoi An

Rundresa i natursköna Vietnam

med Orient Travel

Karta över Rundresa i natursköna Vietnam


Dag 1. Skandinavien – Hanoi

Flyg från Skandinavien till Hanoi med ankomst nästa dag.

Dag 2. Hanoi – Stadsrundtur halvdag (Tran Quoc Pagoda, John McCain statue, Etnologiska museet)

Vi ankommer till Noi Bai flygplats i Hanoi där vi möts av vår guide och chaufför som tar oss till vårt hotell för incheckning. På eftermiddagen åker vi längs West Lake, Hanois största sötvattensjö, till Tran Quoc Pagoda. Detta vackra buddisttempel är Hanois äldsta pagoda, mer än 1450 år gammalt. Därifrån åker vi vidare till den närliggande minnesplatsen och statyn av John McCain som var krigsfånge under Vietnam-kriget innan han blev senator och presidentkandidat i USA. Vårt nästa stopp är Hanois Etnologiska museum som fokuserar på de 54 olika etniska grupper som finns i Vietnam. Här finns en stor variation av artefakter, dokument, film och andra föremål. Vi åker sedan tillbaka till hotellet för övernattning.


Dag 3. Hanoi stadsrundtur (Ho Chi Minh Mausoleum, Ba Dinh, Enkolonnpagoden, Litteraturens Tempel, Hoan Kiem, tur med veteranmotorcykel)

Staden Hanoi har otaliga fascinerande kulturella och historiska platser och under den här stadsrundturen besöker vi flera av dessa. Ho Chi Minh Mausoleum där Ho Chi Minhs (president i Nordvietnam 1954-1969) balsamerade kropp finns och historiska Ba Dinh-torget där Ho Chi Minh förklarade Vietnam självständigt år 1945. Vi besöker sedan den berömda Enkolonnpagoden, ett av Vietnams mest ikoniska tempel byggt av kejsaren Ly Thai Tong med syfte att symbolisera en lotusblomma då pagoden vilar på en pelare i en damm. Därefter besöker vi Litteraturens Tempel som byggdes år 1070 och som 1076 blev Vietnams första universitet, varefter vi tar oss vidare mot sjön Hoan Kiem, som betyder ”det återbördade svärdet” på vietnamesiska. Det är nu dags för lunch som vi äter på familjeägda Bun Cha Huong Lien. En av dagens höjdpunkter är en spännande tur med veteranmotorcykel, där vi som passagerare tas med på en upptäckfärd genom Hanois bakgator och gömda platser. På denna tre timmars-tur upplever vi Hanoi med helt andra ögon, och får se staden bortom turiststråken. På kvällen äter vi middag hemma hos en vietnamesisk familj där vi får tillfälle att lära oss mer om kulturen och livet i Hanoi. Åter till hotellet för övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 4. Hanoi- Halong Bay (Thien Canh Son Cave, Hon Co Island)

Idag kör vi ca 3,5 timme från Hanoi till Ha Long-bukten som finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi stiger ombord på en av de klassiska träbåtarna ”junk” som tar oss genom bukten och de vackra omgivningarna. Nära 2000 kalkstensöar reser sig ur det turkosa havet och förutom den fantastiska skönheten finns här flytande fiskebyar och grottor med stora kammare där vi hittar mängder av stalaktiter och stalagmiter. Under eftermiddagen utforskar vi Thien Canh Son Cave, badar i havet eller paddlar kajak i de gömda lagunerna kring Hon Co Island. (OBS: programdetaljerna på båten kan variera då olika båtar använder olika delar i bukten). Övernattning ombord på båten. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 5. Halong Bay (Flytande fiskeby) – Hanoi –Danang – Hoi An

Vi åker vidare med båten till de mindre besökta områdena i Halong bukten och njuter av det magnifika landskapet. Med en roddbåt besöker vi en av de flytande fiskebyarna och dess invånare, där vi även kan hitta en flytande skola. (OBS: Detta är ett exempelprogram, programdetaljerna på båten kan variera då olika båtar använder olika delar i bukten, exakt dagsprogram finns på respektive fartygs hemsida). Efter lunch lämnar vi båten och tar oss tillbaka till Hanoi med bil. Vi beger oss direkt till Hanoi flygplats och härifrån flyger vi till Danang. Väl framme tas vi emot av vår lokala guide som tar oss till vårt hotell i Hoi An för övernattning. (Frukost och lunch ingår)

Dag 6. Hoi An (Thu Bon floden, halvdag med båt och cykel)

Dagen börjar med en två timmar lång cykeltur längs floden Thu Bon. Denna natursköna väg tar oss genom frodiga trädgårdar och flera olika byar där det dagliga livet pågår för fullt. Därefter tar vi en motorbåt genom fiskebyarna och provar på att åka ”thuyen thung”, en korgformad båt av bambu. Tillbaka i staden äter vi lunch varpå resten av dagen är fri och kan exempelvis spenderas med avkoppling på stranden eller till att ytterligare utforska staden. Övernattning på hotellet. (Frukost och lunch ingår)


Dag 7. Hoi An (Stadsrundtur med Japanese Covered Bridge, Tan Ky-huset, Phuc Kien Assembly Hall) – Danang - Hue

Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till fots där vi besöker den japanska bron, en lokal marknad, Tan Ky-huset och Phuc Kien Assembly Hall. Staden Hoi An är ett Mekka för lokala konstnärer och här finns massor av spännande, roliga och trevliga gallerier. Hoi An är starkt influerad av kinesisk och japansk kultur och var tidigare en av de största och viktigaste handelshamnarna. Den charmiga och välbevarade staden har mycket att erbjuda, särskilt känd är den för sina duktiga skräddare. Vi lämnar sedan Hoi An för att resa till Hue, tidigare säte för den sista dynastin i Vietnams historia från 1802-1945. Vi kommer att stanna i Danang för ett besök på Cham Museum och hantverksbyarna vid foten av Marble Mountain. Väl i Hue checkar vi in på vårt hotell för övernattning. (Frukost ingår)


Dag 8. Hue stadsrundtur (Kejsarstaden Hue, Tu Duc Mausoleum, Buddistiskt kloster, Thien Mu Pagoda, Perfume River)

Vi njuter en idag heldag i den forna huvudstaden Hue där vi först besöker Kejsarstaden Hue som är en befästning och ett palats som finns med på UNESCOs världsarvslista. Därefter gör vi ett besök till Tu Duc Mausoleum från 1860-talet - som utöver att vara en historisk gravplats också är en perfekt kombination av sofistikerad arkitektur och vackra omgivningar. Kejsaren Tu Ducs gravmonument är dock tomt, exakt var hans kvarlevor finns är ännu idag okänt, då de 200 tjänarna som begravde honom halshöggs för bevara hemligheten och hålla gravplundrare borta. Vi besöker sedan ett buddistiskt nunnekloster där vi äter lunch och får chans att lära oss mer om nunnorna och deras liv i klostret. På eftermiddagen besöker vi Thien Mu Pagoda som byggdes 1601 och är en av Hues mest kända byggnader, på kvällen vi tar oss tillbaka till hotellet med båt via Perfume River. Övernattning på hotell i Hue. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 9. Hue – Da Nang – Ho Chi Minh City/Saigon (Stadsrundtur med Reunification Palace, Krigsminnesmuseet, Notre Dame, Operahuset)

Transfer till Hue flygplats för en kort flygning till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad (tidigare Saigon) med över 8 miljoner invånare. Här möts vi av vår lokala guide som tar oss med på en rundtur i staden. Vi besöker Reunification Palace, också känt som Independence Palace, Krigsminnesmuseet, och katedralen Notre Dame. Vi promenerar sedan längs gator kantade av landmärken och byggnader som blivit symboler för krigstiden så som Operahuset och den tidigare CIA-byggnaden. Vi checkar sedan in på vårt hotell för övernattning och resten av kvällen spenderas på egen hand. (Frukost och lunch ingår)

Dag 10. Ho Chi Minh City/Saigon (Cu Chi tunneln)

Vi beger oss idag strax utanför staden för att besöka det omfattande tunnelnätet Cu Chi med en total längd på över 200km, fullt utrustat med bunkrar, kök och sjukhus som guerillan använde under kriget. En lokal krigsveteran finns tillgänglig för att berätta om sina upplevelser (på begäran i god tid av guiden). Tunnlarna byggdes för att skydda folket från bombningar och gasattacker men de utgjorde också en bas för egna attacker mot fienden. I närheten finns också en skjutbana med många olika typer av vapen och ammunition för den som vill prova att skjuta om tiden tillåter (kostnad för detta ingår ej). Körning tillbaka till Ho Chi Minh City där vi spenderar eftermiddagen på egen hand. Övernattning på hotellet. (Frukost och lunch ingår)


Dag 11. Ho Chi Minh City/Saigon – Cai Be (Mekongdeltat, Vinh Long, Binh Hoa Phuoc) – Can Tho

Efter frukost och utcheckning reser vi idag ca 2 timmar i sydvästlig riktning för att nå Mekongdeltat och byn Cai Be. Här går vi ombord på en privat motorbåt för att utforska det mäktiga deltat som är en labyrint av floder, öar, träskmark och pagodor. Vi får uppleva det vardagliga livet längs floden innan vi stannar vid en fruktträdgård där vi provsmakar olika typer av lokal frukt. Vi besöker sedan ön Binh Hoa Phuoc ”den gröna pärlan” av staden Vinh Long, dit vi färdas genom de små kanalerna. Här kan vi riktigt njuta av naturen och blir bjudna på en lokalodlad lunch serverad i den tropiska trädgården samtidigt som vi lyssnar på traditionell sydvietnamesisk folkmusik. Vi avslutar turen med en promenad genom bonsaiträdgården innan vi beger oss tillbaka till Vinh Long och slutligen färdas med buss till Can Tho City där vi övernattar. (Frukost och lunch ingår)

Dag 12. Can Tho (Cai Rangs flytande marknad) – Ho Chi Minh City/Saigon

Mekongdeltat utgör en perfekt miljö för transport i olika typer av båtar, och som ett resultat av detta är flytande marknader en vanlig syn här. Vi börjar därför dagen med att besöka Cai Rangs flytande marknad tidigt på morgonen. Här kan man hitta allt från färska frukter och grönsaker till blommor och färdiglagad mat. De stora båtarna fungerar oftast som grossister, och de små båtarna som återförsäljare och det är en färgglad och livlig syn tidigt på morgonen då det handlas som mest. Vi åker sedan tillbaka till hotellet för att äta frukost och sedan är det dags att checka ut och bege oss tillbaka till Ho Chi Minh City för en sista övernattning innan det är dags att ta farväl av Vietnam. (Frukost och lunch ingår)

Dag 13. Ho Chi Minh City/Saigon – Skandinavien

Efter frukost spenderas morgonen på egen hand tills det är dags att åka till flygplatsen för flyg mot Skandinavien. (Frukost ingår samt måltid på flyget)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert