Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

Hoi An

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

resa till Vietnam

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

resor till Vietnam

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

Halong Bay

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

resa till kambodja

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

Ho Chi Minh skyline

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

resor till Vietnam

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

rundresor till Vietnam

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

resor till Vietnam

Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat

med Orient Travel

Karta över Resa till Vietnam med flodkryssning i Mekongdeltat


Dag 1. Skandinavien – Hanoi

Flyg från Skandinavien till Hanoi med ankomst nästa dag. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Hanoi

Vi ankommer till Noi Bai flygplats i Hanoi där vi möts av vår guide och chaufför som tar oss till vårt hotell för incheckning. Resten av dagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotellet i Hanoi.


Dag 3. Hanoi (Stadsrundtur med Ho Chi Minh Mausoleum, Enkolonnpagoden, Tran Quoc Pagoda, Litteraturens Tempel, Hoan Kiem, Old Quarter)

Staden Hanoi har otaliga fascinerande kulturella och historiska platser och under den här stadsrundturen besöker vi flera av dessa. Ho Chi Minh Mausoleum där Ho Chi Minhs (president i Nordvietnam 1954-1969) balsamerade kropp finns och historiska Ba Dinh-torget där Ho Chi Minh förklarade Vietnam självständigt år 1945. Vi besöker sedan den berömda Enkolonnpagoden, ett av Vietnams mest ikoniska tempel byggt av kejsaren Ly Thai Tong med syfte att symbolisera en lotusblomma då pagoden vilar på en pelare i en damm. Vi åker sedan längs West Lake, Hanois största sötvattensjö, till Tran Quoc Pagoda. Detta vackra buddisttempel är Hanois äldsta, mer än 1450 år gammalt. Därefter besöker vi Litteraturens Tempel som byggdes år 1070 och som 1076 blev Vietnams första universitet, varefter vi tar oss vidare mot sjön Hoan Kiem, som betyder ”det återbördade svärdet” på vietnamesiska. En av dagens höjdpunkter är definitivt Old Quarter, också känt som ”de 36 gatorna”, där vi tar oss fram i myllret med en vietnamesisk cyclo bland miljoner av mopeder och människor. Här finns också massvis av lokala butiker och hantverkare som säljer allt från silke till silver och koppar. På kvällen får vi uppleva en vietnamesisk dockteater på vatten innan det är dags att åter bege oss till hotellet för övernattning. (Frukost och lunch ingår)


Dag 4. Hanoi- Halong Bay (Bai Tu Long, Vung Vieng flytande fiskeby)

Idag kör vi ca 3,5 timme från Hanoi till Ha Long-bukten som finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi stiger ombord på en av de klassiska träbåtarna ”junk” som tar oss genom bukten och de vackra omgivningarna. Nära 2000 kalkstensöar reser sig ur det turkosa havet och förutom den fantastiska skönheten finns här flytande fiskebyar och grottor med stora kammare där vi hittar mängder av stalaktiter och stalagmiter. Vi tar oss genom Bai Tu Long, en mindre besökt del av Halong Bay. Under eftermiddagen badar vi i havet eller paddlar kajak i de gömda lagunerna. Med en roddbåt besöker vi en av de flytande fiskebyarna Vung Vieng och dess invånare. (OBS:  Detta är ett exempelprogram, programdetaljerna på båten kan variera då olika båtar använder olika delar i bukten, exakt dagsprogram finns på respektive fartygs hemsida). Övernattning ombord på båten. (Frukost, lunch och middag ingår)

Day 5. Halong Bay (Thien Canh Son Cave) – Hanoi – Ho Chi Minh City/Saigon

Om vi vaknar tidigt kan vi njuta av soluppgången från däck och riktigt känna lugnet omkring oss. Senare på morgonen kan vi delta i taichi för att starta dagen på bästa sätt. Efter frukost utforskar vi Thien Canh Son Cave, och äter sedan lunch ombord. (OBSDetta är ett exempelprogram, programdetaljerna på båten kan variera då olika båtar använder olika delar i bukten, exakt dagsprogram finns på respektive fartygs hemsida). Efter lunch lämnar vi båten och tar oss tillbaka till Hanoi flygplats för flyg till Ho Chi Minh City där vi får transfer till vårt hotell för övernattning. (Frukost och lunch ingår)

Dag 6. Ho Chi Minh City/Saigon (Cu Chi tunneln, stadsrundtur med Reunification Palace, Krigsminnesmuseet, Notre Dame, och Operahuset)

På morgonen beger vi oss strax utanför staden för att besöka det omfattande tunnelnätet Cu Chi med en total längd på över 200km, fullt utrustat med bunkrar, kök och sjukhus som guerillan använde under kriget. Tunnlarna byggdes för att skydda folket från bombningar och gasattacker men de utgjorde också en bas för egna attacker mot fienden. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur där vi besöker Reunification Palace, också känt som Independence Palace, Krigsminnesmuseet, och katedralen Notre Dame. Vi promenerar längs gator kantade av landmärken och byggnader som blivit symboler för krigstiden så som Operahuset och den tidigare CIA-byggnaden. Övernattning på hotellet. (Frukost ingår)


Dag 7. Ho Chi Minh/Saigon – Cai Be – Kryssning (Cho Lach, Mang Thitfloden)

Efter frukost checkar vi ut och får transfer till Cai Be där vi stiger ombord på den familjeägda båten som ska ta oss genom smala kanaler i Mekongdeltat. Vi blir bjudna på en välkomstdrink och får en introduktion av båten och dess personal innan vi checkar in i vår hytt. Vi äter lunch ombord och kan vila på däck medan vi via Tien Giangfloden tar oss till Cho Lach. Här, bland den myllrande sjötrafiken, lokala marknader och kyrkor får vi en chans att se de många olika sidorna av livet längs flodbanken. På eftermiddagen lägger vi till för att besöka deltat på närmre håll. Vi kan välja att ta en cykeltur i området eller upptäcka livet i deltat på fot. Här kommer vi nära inpå de gästvänliga invånarnas vardagsliv och får ta del av det fridfulla och stilla livet på landsbygden. Väl tillbaka på båten kan vi njuta av den fantastiska solnedgången över deltat från däck, och äta middag medan vi kryssar längs Mang Thitfloden för att till slut lägga till för natten. (Helpension)


Dag 8. Kryssning – Cai Be – Can Tho (Cai Rangs flytande marknad)

Tidigt på morgonen kastar vi loss och passerar Tra On innan vi så småningom kommer fram till Can Tho där vi byter till en mindre båt för att utforska Cai Rangs flytande marknad där mängder av försäljare i båtar säljer sina egenodlade frukter och grönsaker. Vi besöker sedan en lokal nudelfabrik innan vi anländer till piren Ninh Kieu i Can Tho där vi lägger till. Det är sedan dags att ta oss tillbaka till Cai Be och vi avnjuter en god lunch medan vi kryssar nedströms på den stilla floden. Vi tar oss in i Nicolaikanalen och kan från däck njuta av vyerna av risfält, sockerrörsodlingar och skog längs flodbanken. Senare under dagen stiger vi iland och för att ytterligare utforska det fantastiska deltat till fots eller på en cykeltur. Vi välkomnas tillbaka på båten med en drink och äter middag innan vi lägger till för natten. (Helpension)


Dag 9. Kryssning – Can Tho – Cai Be – Ho Chi Minh City/Saigon – Skandinavien

Vi äter frukost och njuter av den grönskande omgivningen tills vi tar oss igenom Cho Lach kanalen där vi bland annat ser traditionella skeppsvarv. I närheten av Cai Be checkar vi ut från vår båt och tar oss vidare med roddbåt för en tur i en av de smala kanalerna (om vattennivån tillåter). Vi sluter upp med en annan båt som tar oss in mot land för att titta på Cai Bes unika hantverk. Mitt på dagen ger vi oss av tillbaka till Ho Chi Minh City och flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Resan kan med fördelas förlängas med dagar för sol och bad i Mui Ne eller Phu Quoc. (Frukost och måltid på flyget ingår)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert