En bild på teplantage i Munnar

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på en man som drejar

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på en fyr i Kovalam

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på en husbåt i Keralas backwaters

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på fiskenät i Cochin

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på teplantage i Munnar

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på kärl med färgat pulver

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på en husbåt i Keralas backwaters

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på en tiger

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

En bild på en strand i Kovalam

Resa till Kerala med Munnar

med Orient Travel

Karta över Resa till Kerala med Munnar


Dag 1. Skandinavien – Cochin

Flyg från Skandinavien med ankomst till Cochin sent på kvällen eller tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)


Dag 2. Ankomst Cochin (stadsrundtur med The Dutch Palace och Synagogan)

Vi ankommer till flygplatsen i Cochin där vi möts av vår representant som tar oss till hotellet. Här checkar vi in och har sedan tid att vila upp oss efter den långa flygresan. Cochin ligger utspritt på en mängd öar och uddar som bildar en naturligt skyddad hamn vid Arabiska havet. Staden grundades år 1341 efter att en översvämning hade ombildat områdets geografi till en naturligt skyddad hamn och blev snart den viktigaste hamnen för Malabarkustens kryddhandel. Cochin spelade en viktig roll för utvecklingen av sjöfart och handel i hela regionen och stadens perfekta läge har genom tiderna gjort Cochin populär bland sjöfarare och handelsflottor som ofta gjorde uppehåll för att fylla lasten med kryddor, kaffe och trä till de rika marknaderna i Europa och västra Asien. Stadens härskare bjöd tidigt in människor från väst vilket lockade bland annat judar och kristna som slog sig ner och bildade egna samhällen här. Vi beger oss under dagen ut på en stadsrundtur i Cochin där vi först besöker The Dutch Palace (stängt på fredagar och judiska helgdagar). The Dutch Palace, först känt som Mattancherry Palace, byggdes ursprungligen av portugiserna och presenterades för Rajan av Cochin år 1555. Sitt nuvarande namn fick palatset efter att holländarna hade genomfört reperationer och utbyggnation år 1663. Dock har varken portugiser eller holländare haft sitt residens här och inredningen är dekorerad med väggmålningar från det hinduiska eposet Ramayana. Vi fortsätter till stadens synagoga (stängt på fredagar, lördagar och judiska helgdagar) som är byggd år 1568. Här ser vi bland annat inskriptioner i koppar som dokumenterar privilegierna som gavs till judarna av stadens härskare och vackra kinesiska handmålade kakel. Vi avslutar stadsrundturen vid vattnet där vi får se speciella kinesiska fiskenät som används när det är högvatten i en form av mekaniskt fiske. Man tror att denna fisketeknik kom till Cochin med Kublai Khans handelsmän och den används än idag av de lokala fiskarna vid Fort Cochin. På kvällen bjuds vi på en dansföreställning med lokala dansare som framför traditionell Kathkali. Övernattning på hotell i Cochin. (Frukost ingår)

Dag 3. Cochin – Munnar (Te-museum med teprovning)

Efter en tidig frukost kör vi till Munnar, en körning på ca 4 timmar. Munnar består av böljande gröna kullar, varav Anai Mudi är den högsta i hela södra Indien med sina 2695 meter. Kullarna är kända för sina te- och kryddodlingar, men här finns också spännande aktiviteter såsom hängflygning (ingår ej). Har vi tur får vi syn på en Nilgiritahr, en ovanlig typ av get, som lever längs sluttningarna. Vi besöker ett te-museum (stängt på måndagar) där det ingår teprovning. Väl framme checkar vi in och äter middag på hotellet. (Frukost ingår)

Dag 4. Munnar (vandring i Letchmi Hills)

Vi kör ca 3km från Munnar, till utgångspunkten för vår vandring idag i Letchmi Hills. Vandringen börjar på en höjd av 1420 meter och vi går genom teodlingarna i ca 30-40 minuter innan vi når toppen av kullen ca 1950 meter över havet. Resten av vandringen gör vi längs bergskammen med en fantastisk utsikt över de grönskande kullarna och teodlingarna på ena sidan, och bergsklipporna på den andra. Om vädret är med oss så kan vi se Anai Mudi och Idukkidammen, en av de högst belägna dammarna i Indien. Vi går sedan genom kaffe- och kardemummaodlingar, avnjuter en medhavd lätt picknick i det gröna och fortsätter sedan upp mot ca en timmes vandring genom plantagen innan vi avslutar och blir upphämtade för att åka tillbaka till hotellet. Under vandringen ingår vatten och picknick i form av frukt/refreshments/snacks. Middag och övernattning på hotellet i Munnar. (Frukost ingår)


Dag 5. Munnar - Periyar (Periyar Nationalpark och Tigerreservat)

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss in i landet till Periyar. Sträckan på drygt 160 km tar oss ca 4 timmar och när vi kommer fram checkar vi först in på vårt hotell. I Periyar finns ett av Indiens mest fascinerande naturskyddsområden där man kan uppleva vilda djur på nära håll. Vegetationen och floran samt områdets djur- och fågelliv är enormt rikt i sin mångfald och sitt överflöd och helt unikt i världen. På eftermiddagen besöker vi Periyar Nationalpark och Tigerreservat och njuter en båttur genom den vackra naturen med en fantastisk tillgång till områdets vilda djurliv. Nationalparken ligger i Western Ghats i Kerala i södra Indien och är ett av de mest fängslande naturreservaten i världen. Mitt i hjärtat av parken ligger en vacker sjö på vars stränder man ser hjordar av elefanter, sambarhjort, gauroxar och vildsvin. På klipphällar längs stranden ligger ödlor gärna och värmer sig i solen. I Periyar finns också leoparder, vildhundar, flera hjortarter och en mängd andra djurarter. Efter båtturen återvänder vi till hotellet för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 6. Periyar – Alleppey (kryssning och övernattning på husbåt)

Vi äter frukost på hotellet och kör sedan tillbaka till kusten till Alleppey och Keralas fantastiska ”backwaters”. Resan tar ca 4 timmar och vi hinner tillryggalägga ca 140 km. Väl framme checkar vi in på en traditionell “Ketuvallam” husbåt för en härlig kvällskryssning med övernattning. Alleppey omges av ett nätverk av sjöar, laguner, floder och kanaler som leder oss genom ett fantastiskt landskap och via smala kanaler in till små byar i området. Sent på kvällen lägger vi oss för ankar på den vackra Vembanadsjön där vi övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Alleppey – Kovalam

Vi äter frukost på husbåten och tar oss i land för att köra söderut till kuststaden Kovalam. Resan till Kovalam är 225 km och tar ca 6 timmar. Vi kommer fram på kvällen och checkar in på ett trevligt strandhotell för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 8-9. Kovalam (sol & bad på egen hand)

Dagarna spenderas på egen hand i Kovalam. (Frukost ingår)

Dag 10. Kovalam – Trivandrum – Skandinavien

Transfer till den närbelägna internationella flygplatsen i Trivandrum (ca 45 min) för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert