rundresor till Sydafrika med orienttravel

Lyxsafari i Krugerparken

med Orient Travel

safari i krugerparken

Lyxsafari i Krugerparken

med Orient Travel

Lyxsafari i Krugerparken

Lyxsafari i Krugerparken

med Orient Travel

safari i krugerparken

Lyxsafari i Krugerparken

med Orient Travel

rundresor till Sydafrika med orienttravel

Lyxsafari i Krugerparken

med Orient Travel

resa till Sydafrika

Lyxsafari i Krugerparken

med Orient Travel

safari i sydafrika

Lyxsafari i Krugerparken

med Orient Travel

safari i sydafrika

Lyxsafari i Krugerparken

med Orient Travel

Karta över Lyxsafari i Krugerparken


Dag 1. Skandinavien - Johannesburg

Flyg från Skandinavien med ankomst till Johannesburg nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)


Dag 2. Johannesburg – Soweto (Hector Pieterson Museet, Mandela House, Soccer City) – Johannesburg (kort stadsrundtur)

Vi anländer till Johannesburg internationella flygplats där vi möts av vår representant och chaufför/guide. När vi har hämtat vårt bagage lämnar vi flygplatsen och beger oss till Soweto för en guidad tur. Soweto, en vidsträckt storstad med mer än 3,5 miljoner invånare i utkanten av Johannesburg, är en multikulturell smältdegel av Sydafrika av idag. Vi kikar in i det förflutna genom stadens myllrande kåkstäder och Frihetstorget som vittnar om den långa kampen för frihet. Här finns den enda gatan i världen som haft äran att husera två mottagare av Nobels fredspris. I Soweto kommer vi även att besöka Hector Pieterson Museet och där får vi följa orsakerna till det upplopp som ledde till den 12-åriga pojkens tragiska död. Vi besöker Mandela House och njuter av ett besök i hans fascinerande lilla museum. Nelson Mandelas nationella museum, vanligen omnämnt som Mandela House, är ett hus på Vilakazi Street i Soweto där den tidigare Sydafrikanska presidenten Nelson Mandela bodde från 1946 till 1962. Huset ligger endast en liten bit från Tutu House, den pensionerade ärkebiskopen Desmond Tutus hem. Mandela gav sitt hus till the Soweto Heritage Trust (som han också grundade) den 1:a september 1997 för att det skulle kunna användas som museum. 1999 förklarades det vara ett nationellt kulturarv. Slutligen kommer vi att få passera den största idrottsarenan i Afrika, Soccer City, som stod värd för 2010 års final i fotbolls-VM. Stadion kallas numera för ”Kalebassen” för att den påminner om den afrikanska grytan med samma namn. Vi kommer så småningom till Johannesburg och gör en snabb stadsrundtur som inkluderar området Constitution Hill. Constitution Hill har fått sitt namn efter the South African Constitutional Court – den högsta rättsinstansen i Sydafrika som dömer i konstitutionella mål. Constitution Hill är också platsen där Old Fort Prison Complex finns, en ökänd plats i Johannesburg där tusentals vanliga människor brutalt straffades innan demokrati infördes i landet. Vi körs sedan till vårt hotell i Johannesburg där vi checkar in och har sedan resten av dagen på egen hand. Övernattning på hotell i Johannesburg.


Dag 3. Johannesburg - Panorama Route (Blyderivierspoorts, Blyde River Canyon, The Three Rondawels, Burke's Luck Potholes, God’s Window) – Kruger Gate

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och resan fortsätter mot Kruger National Park. På vägen upptäcker vi området runt den vackra Panorama Route. Vi passerar Blyderiverspoorts naturreservat som sträcker sig från Graskop till Swadini i norr och till den magnifika Blyde River Canyon som är ett av naturens underverk i Afrika. De omgivande klipporna domineras av tre cirkulära formationer som kallas de tre systrarna eller The Three Rondawels. Vi tar också chansen och ser det som kallas Burke’s Luck Potholes, detta är djupa cylindriska håligheter som formats av floderosion och annan flodaktivitet. God’s Window erbjuder en utsikt som är fullständigt makalös och förutsatt att vädret är på vår sida är detta en upplevelse man länge bär med sig. Vi stannar till på vägen så vi har möjlighet att äta lunch. Slutligen kommer vi fram till Kruger Gate strax utanför själva Kruger National Park där vi checkar in på vårt hotell för middag och övernattning. (Frukost och middag ingår)


Dag 4. Kruger Gate - Lukimbi Safari Lodge (Game Drive - Safari)

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta resan in i själva Kruger National Park. Krugerparken bildades 1898 av den dåvarande presidenten Paul Kruger för att skydda djuren från den hänsynslösa jakten som pågick under 1800-talet. I Kruger National Park finns en enorm artrikedom med 146 olika sorts däggdjur, bland annat 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder och stora hjordar med bufflar, zebror och antiloper. Dessutom är parken hemvist för 520 fågelarter, 120 olika slags kräldjur och en flora på knappt 2 000 växtarter. Inne i Kruger National Park ligger Lukimbi Safari Lodge som är en fantastiskt lyxig safarilodge som ligger i den lättillgängliga södra delen av Krugerparken. Lodgen har 16 sviter som kombinerar lyx och modern afrikansk inredning med privata däck och utsikt över den närbelägna floden. Lunch serveras vid ankomst och därefter gör vi eftermiddagssafari (game drive) i en öppen fyrhjulsdriven safaribil för att uppleva de vilda djuren i deras levnadsmiljö. Efter detta smakprov av Krugerparkens vilda djur återvänder vi till lodgen där det serveras middag. Övernattning i Lukimbi Safari Lodge. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 5. Game Drive - Safari i Kruger National Park

Idag går vi upp riktigt tidigt (före gryningen) för att göra morgonens safari i Krugerparken. Efter te, kaffe och något litet att äta åker vi i öppna 4-hjulsdrivna jeepar med en erfaren ranger/viltguide. Efter morgonsafarin återvänder vi till lodgen för frukost. Förmiddagen kan sedan med fördel tillbringas vid poolen där vi kan njuta av den fantastiska utsikten. Under eftermiddagen sker nästa safari/game drive som kommer att fortsätta till tidig kväll och vi får då även möjlighet att uppleva de nattlevande djuren som kommer fram när mörkret faller. När vi har njutit upplevelsen av den fantastiska solnedgången och de spännande vilda djuren återvänder vi och på kvällen serveras middag i lodgen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6. Game Drive - Safari i Kruger National Park - Johannesburg

Även idag blir vi väckta tidigt på morgonen och efter te, kaffe och något litet att äta kommer vi att eskorteras till en öppen safaribil av vår ranger/viltguide för morgonens safari som är den sista chansen att få uppleva ”The Big Five” i Krugerparken. Vi återvänder efter morgonsafarin till lodgen i tid för frukost. Efter frukost checkar vi ut från lodgen och lämnar Krugerparken för att bege oss till Johannesburg. Väl framme i Johannesburg checkar vi in på vårt hotell och har därefter resten av dagen på egen hand att njuta allt vad Johannesburg har att erbjuda innan det är dags att ta farväl av Sydafrika. Övernattning på hotellet i Johannesburg. (Frukost ingår)

Dag 7. Johannesburg - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert