fbpx
En bild på ett kryssningsfartyg i Egypten

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på en man och en kamel

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på Karnaktemplet i Egypten

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på människor vid Nilens kant

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på båtar på Nilen i Aswan

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på Abu Simbel

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på Hatshepsuts tempel i Egypten

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på pyramiderna i Giza

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på en segelbåt på Nilen

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

En bild på Memnonstoderna i Egypten

Hel vecka Nilenkryssning i Egypten

med Orient Travel

Karta över Hel vecka Nilenkryssning i Egypten


Dag 1. Skandinavien - Kairo - Luxor

Flyg från Skandinavien till Egypten. Ankomst till Kairo på eftermiddagen och därifrån anslutande inrikesflyg till Luxor i södra Egypten. Vi ankommer till Luxor flygplats och möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell där vi checkar in för en enkel övernattning. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Nilenkryssning - Luxor (Konungarnas dal - Drottningarnas dal - Hatchepsuttemplet - Memnonstoderna)

På förmiddagen utforskar vi den västra stranden vid Luxor och besöker de berömda Konungarnas dal och Drottningarnas dal med de faraoniska klippgravarna. Vi besöker därefter Hatchepsuttemplet, Madinet Habu och de kolossala Memnonstoderna som imponerar med sin storlek. Under dagen checkar vi in på kryssningsfartyget som under den nästkommande veckan skall ta oss ned till Aswan och tillbaka. Övernattning i Luxor. (Helpension)

Dag 3. Nilenkryssning - Luxor (Karnaktemplet - Luxortemplet) - Esna - Edfu

På förmiddagen besöker vi den östra stranden och Karnaktemplet som är världens genom tiderna största plats för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner. Vi besöker också Luxortemplet som är byggt av bl.a. Ramses II och tillägnat guden Amon-Ra. Vi fortsätter vår färd och njuter av eftermiddagen ombord med en förtrollande utsikt och kommer så småningom fram till slussarna i Esna där vi slussar. När vi når Edfu lägger vi till för natten. (Helpension)

Dag 4. Nilenkryssning - Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan

Under förmiddagen besöker vi templet i Edfu som är byggt mellan 237 f.Kr. och 57 f.Kr. och tillägnat guden Horus, en av de viktigaste gudarna i den antika egyptiska religionen. Senare kommer vi fram till Kom Ombo som är ett tempel tillägnat krokodilguden Sobek och guden Haroeris. Vi ankommer på kvällen till Aswan där vi lägger till för natten. (Helpension)

Dag 5. Aswan (Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk - Höga dammen - Philaetemplet - Segeltur med felucca)

I Aswan får vi se Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk och den fascinerande fördämningen av Nilen. Uppströms bildar fördämningen stora Nassersjön som sträcker sig flera hundra kilometer söderut ned över gränsen till Sudan, nedströms reglerar fördämningen vattenflödet till Nildeltat med dess rika odlingsområden. På en ö i Nilen strax söder om Aswan besöker vi det vackra Philaetemplet. Från en traditionell feluccabåt ser vi Agha Khan Mausoléet och den botaniska trädgården. (Helpension)

Dag 6. Aswan

Hela dagen är fri till att upptäcka Aswan på egen hand eller njuta av det vackra vädret på soldäck, det finns också möjlighet att köpa till en utflykt med flyg eller buss till Abu Simbel ca 280 km söder om Aswan. Hela tempelområdet Abu Simbel med sina enorma statyer flyttades av Unesco redan innan dammbygget 1971, bl.a. med hjälp av det svenska företaget VBB, och kan nu beundras av besökare. OBS - utflykt till Abu Simbel ingår ej i priset. (Helpension)

Dag 7. Nilenkryssning Aswan - Kom Ombo – Edfu

Efter lunch lämnar kryssningsfartyget Aswan och vi seglar nu norrut på Nilen. Vi passerar Kom Ombo och kommer så småningom fram till Edfu där vi lägger till för övernattning. (Helpension)

Dag 8. Edfu – Esna - Luxor

Vi fortsätter seglatsen norrut och mitt på dagen passerar vi slussarna i Esna. Eftermiddagen njuter vi ombord på kryssningen och på kvällen ankommer vi slutligen till Luxor innan vår sista övernattning på Nilen. (Helpension)

Dag 9. Luxor - Kairo (Pyramiderna och sfinxen) - Skandinavien

Tidigt på morgonen checkar vi ut från kryssningsfartyget och körs till flygplatsen för inrikes flyg till Kairo. Resan avrundas här med ett besök vid de imponerande Pyramiderna och sfinxen i Giza. Efter lunch kör vi till flygplatsen för vidare resa hem till Skandinavien. (Frukost samt måltid på flyget ingår)

Se priser och begär offert