En bild på Nilen

Weekendresa med Kairo och Alexandria

med Orient Travel

En bild på sfinxen och pyramiderna i Giza

Weekendresa med Kairo och Alexandria

med Orient Travel

En bild på en moské i Kairo

Weekendresa med Kairo och Alexandria

med Orient Travel

En bild på pyramiderna i Giza

Weekendresa med Kairo och Alexandria

med Orient Travel

En bild på Nilen i Kairo

Weekendresa med Kairo och Alexandria

med Orient Travel

Resor till Egypten med Orient Travel

Weekendresa med Kairo och Alexandria

med Orient Travel

Weekendresa med Kairo och Alexandria

med Orient Travel

Karta över Weekendresa med Kairo och Alexandria


Dag 1. (Torsdag) Skandinavien – Kairo, middag och orientalisk show på Nilen

Flyg från Skandinavien till Kairo där vi landar på eftermiddagen, på flygplatsen möts vi av vår representant som ser till att allt går smidigt med visum och genom passkontroll för sedan att ta oss till vårt hotell i centrala Kairo. När vi har checkat in har vi tid att packa upp och fräscha till oss innan vi hämtas på hotellet för en kväll på Nilen. Ombord på ett 5-stjärningt kryssningsfartyg på Egyptens mäktiga flod bjuds vi på en härlig middag med orientalisk show och magdans. Åter till hotellet för övernattning.

Dag 2. (Fredag) Heldagsutflykt I Kairo med Pyramiderna, Egyptiska museet och Khan El Khalili

Efter frukost på hotellet skall vi utforska några av Kairos alla skatter. Förmiddagen ägnas åt de imponerande pyramiderna & sfinxen i Giza varpå vi äter en gemensam lunch i en lokal restaurant. Efter lunch fortsätter vi till det Egyptiska museet som huserar en omfattande historisk samling, bland annat de fantastiska skatterna från farao Tutankhamons gravkammare i konungarnas dal i Luxor. Mot en extra kostnad kan vi se museets fascinerande mumiesamling. Sent på eftermiddagen tar vi oss sedan till Khan El Khalili, en av de äldsta och mest berömda bazaarena i hela Mellanöstern. På kvällen kör vi åter till hotellet. Middag anordnas efter önskemål om plats och tema.


Dag 3. (Lördag) Heldagsutflykt till Alexandria med Biblioteket, Katakomberna och Montazah palatset

På morgonen efter frukost kommer vår guide och hämtar oss på hotellet för en heldagsutflykt till det vackra Alexandria vid Medelhavet. Första besöket är Pompeys pelare som byggdes till ära för den romerska härskaren Diocletian. Därefter besöker vi det berömda biblioteket i Alexandria  och fortsätter sedan färden till det vackert belägna Qaitbay Citadellet, byggd på en udde som tidigare var ön Faros och platsen där den berömda fyren i Alexandria stod. Härifrån kör vi vidare till de romerska katakomberna, i tre våningar 35 meter under marken är det den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten och en blandning av grekisk-romersk och faraonisk stil. Innan vi kör tillbaka till Kairo besöker vi det utsökta Montaza palatset, ett tidigare sommarresidens för den gamla kungafamiljen i Egypten. Lunch äter vi under dagen i en av stadens trevliga restauranger. Middag anordnas efter önskemål om plats och tema.

Dag 4. (Söndag) Citadellet & Alabastermoskén i Kairo – hemresa till Skandinavien

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för bege oss till Salah El Din Citadellet byggt på en höjd i det gamla Kairo. Här finns den oerhört vackra Alabastermoskén eller Mohammed Ali moskén som byggdes av turkarnas under deras styre i landet på 1800-talet. Härifrån blir det slutligen transfer till Kairo flygplats för flyget hem till Skandinavien.

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert