Ranthambore

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

Ranthambore

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

Ranthambore

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

tigersafari i indien

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

Rundresa i Indien med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

resa till indien

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

Jaipur

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

rundresor till indien

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

resor till indien

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

Jaipur

Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi

med Orient Travel

Karta över Tigersafari med Gyllene Triangeln, Khajuraho och Varanasi


Dag 1. Skandinavien – Delhi

Flyg från Skandinavien med ankomst till New Delhi tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)


Dag 2. Delhi (stadsrundtur med Qutub Minar, Humayuns grav, India Gate, parlamentet, Rastrapati Bhawan, Raj Ghat, Jama Masjid)

Vi ankommer till New Delhi flygplats och möts i ankomstterminalen av vår representant som tar oss till vårt hotell för incheckning. När vi har vilat efter den långa resan blir vi hämtade av vår guide som skall ta oss på en rundtur i Delhi. Vi börjar med att besöka Qutub Minar – Indiens högsta stentorn. Tornet är en minaret och började byggas av Qutub–ud-din Aibak år 1199, han rev 27 hinduiska tempel och Jain tempel och använde deras kolonner för att bygga moskén Quwwat–u-islam med det höga tornet. Vi besöker sedan Humayuns grav, byggd av änkan till den andra mogulkejsaren Humayun, graven är ett enastående monument i indopersisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Därefter kör vi förbi den imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan – presidentens residens. Efter lunch besöker vi Raj Ghat, ett minnesmärke över Mahatma Gandhi, vi kör sedan förbi Röda fortet och fortsätter till Jama Masjid – en av Asiens största moskéer. Detta var det sista arkitektoniska mästerverket som mogulkejsaren Shahjahan byggde år 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare och det byggdes mitt emot Röda fortet. Moskén är också känd som Masjid–I-Jahanuma som betyder ungefär ”moskén som befaller sin syn på världen“. Moskéns storlek är 65 m X 35 m med plats för över 25 000 bedjande och själva gården är 100 kvm. Vi körs härefter till hotellet. Under eftermiddagen har vi tid att på egen hand utforska staden. Övernattning på hotell i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 3. Delhi – Jaipur

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och lämnar Delhi för att bege oss till Jaipur. Körningen på 260 km tar ca 6 timmar och när vi kommer fram till Jaipur checkar vi in på vårt hotell. Därefter har vi resten av dagen på egen hand att njuta allt vad Jaipur har att erbjuda. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)


Dag 4. Jaipur (Amber, Vindarnas palats, stadsrundtur i Jaipur med City Palace, Jantar Mantar och marknader)

Vi äter frukost på hotellet och skall sedan bege oss ut på en heldagsutflykt i och utanför Jaipur. Vi börjar med att köra till den antika huvudstaden Amber och besöker här det vackra fortet. Mogulkejsaren Akbar den stores mest framgångsrika general, Maharaja Mansingh, började byggandet av Amberfortet på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber säte för makten. Amberfortet är omgivet av befästa murar och har en vacker utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är spridda över de omgivande höjderna i Aravalli. Vi tar oss upp till fortet med elefant eller jeep och väl framme vid fortet promenerar vi genom det utbredda komplexet av gårdar och salar. Många av salarna har fantastiska väggmålningar med ädla stenar och spegelinläggningar i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal, en vacker spegelsal där ett enda ljus återspeglas i de många speglarna och lyser upp rummet. På vägen till Amber stannar vi och ser Vindarnas Palats, även känt som Hawa Mahal. Bakom den vackert utarbetade sandstensfasaden kunde hovets kvinnor titta ned på de dagliga förehavandena på gatan. Den svala vinden letar sig genom fasadens alla fönster och öppningar – därav namnet Vindarnas Palats. Vi lämnar Amber och kör vidare för att besöka själva staden Jaipur. Bland höjdpunkterna finns City Palace, som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, konsthantverk och snidade dörröppningar. Palace Museum har samlingar av sällsynta handskrifter, dräkter, mattor och miniatyrmålningar. Vi promenerar vidare till den intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som Maharajan i Jaipur byggde 1726 och som är ett av fem sådana astronomiska underverk konstruerades av Sawai Jai Singh och som ger korrekta prognoser än i dag. Det kommer slutligen att finnas tid att vandra runt på de lokala marknaderna i staden. Övernattning på hotellet i Jaipur. (Frukost ingår)

Dag 5. Jaipur – Ranthambhore

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta vår resa till Ranthambore (ca 170 km/4 timmars körning). Väl framme i Ranthambhore checkar vi in på hotell och har sedan eftermiddagen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Ranthambhore. (Frukost ingår)


Dag 6. Ranthambhore Nationalpark - Tigersafari

Tidigt på morgonen blir vi hämtade på hotellet och beger oss ut på en spännande gryningstur i Ranthambhore Nationalpark. Ranthambore är känt för det stora tigerbeståndet i området och utöver tigrar finns här bland annat mer än 270 olika fågelarter. Sedan turismen i området började öka så har även befolkningen i byarna i området ökat. Detta ledde till en ökad kontakt mellan lokalbefolkning och tigrar och även olyckor med dödlig utgång inträffade allt oftare. Indiens regering startade därför år 1972 ”Project Tiger” som innebar att man avsatte ett stort område för tigrarna som idag är Ranthambore Nationalpark. I 2005 fanns det 26 tigrar i reservatet vilket är mycket färre än de 44 som man registrerades på 80-talet. Men under 2008 föddes mer än 14 ungar och denna uppgång i beståndet beror till största delen på det långsiktiga naturvårdsarbete man bedriver här. Lokalbefolkningen har genom en mängd olika sätt uppmuntrats och uppmanats att hålla sig på avstånd från tigrarna och inte vistas i reservatet. Detta innebar en stor investering från Indiens regering men visar sig nu ha haft goda resultat. Efter turen i parken kör vi tillbaka till hotellet för att äta en välförtjänt frukost. Vi har sedan dagen på egen hand fram till eftermiddagen då vi åter beger oss ut på en rundtur i parken för att uppleva de fantastiska tigrarna i deras levnadsmiljö. Övernattning på hotell i Ranthambhore. (Frukost, lunch och middag ingår)

 

Notera vänligen att det inte är garanterat att man får se tigrar då de lever fritt inom området.

Dag 7. Ranthambore - Fatehpur Sikri – Agra

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta vår resa till Agra (ca 250 km/6-7 timmars körning). På vägen besöker vi den övergivna röda sandstensstaden Fatehpur Sikri som byggdes av mogulkejsaren Akbar den store som sin huvudstad med palats i slutet av 1600-talet. Det övergavs snart efter att den byggdes när de lokala brunnarna sinade och än i dag är staden ungefär i samma skick som när den övergavs för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och var när den byggdes större än London. Nu är det en fantastisk plats att vandra runt på med sina byggnader i nära nog perfekt skick. Färden fortsätter sedan till Agra där vi checkar in på vårt hotell och har sedan kvällen till förfogande på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)


Dag 8. Agra (Taj Mahal, Agra fort)

Vi stiger upp tidigt på morgonen för att uppleva det fantastiska Taj Mahal (stängt på fredagar) innan det är allt för många turister, en plats som verkligen är allt du har drömt om och lite till! Taj Mahal är ett mausoleum som uppfördes på 1600-talet av mogulkejsaren Shah Jahan över hans älskade hustru Mumtaz Mahal. Det tog 20 000 hantverkare 22 år att bygga Taj Mahal och den vackra vita marmorn transporterades över 300 km med en flotta av över 1 000 elefanter. Taj Mahal framträder helt perfekt vilken vinkel man än ser det ifrån men mest häpnadsväckande är de oerhört vackra marmorinläggen som man ser på nära håll. Vi kommer att ha gott om tid att njuta detta arkitektoniska mästerverk innan vi fortsätter till Agra fort – även kallat Röda fortet – som är ännu ett exempel på mogulernas arkitektur. Detta fort var kungasäte och ett starkt fäste för mogulernas rike under flera generationer. Härifrån styrdes och administrerades riket och den nuvarande strukturen härrör från Akbar den store som reste murarna, portarna och de första byggnaderna på den östra stranden av Yumanafloden. Senare fortsattes det imponerande bygget av Shah Jehan och hans son Aurangzeb. Vi besöker här bland annat den offentliga audienssalen och de kungliga paviljongerna. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Agra. (Frukost ingår)

Dag 9. Agra – Jhansi (tågresa) – Orchha (guidad rundtur)

På morgonen efter frukost blir det transfer till tågstationen i Agra där vi stiger ombord på Shatabdi Express som skall ta oss till Jhansi. Resan tar ca två och en halv timme och vi är framme strax innan kl 11 på förmiddagen. Vi hämtas på stationen i Jhansi och kör vi sedan vidare till den lilla staden Orchha vid floden Betwa. Vi ankommer till Orchha mitt på dagen och checkar in på hotell. Under eftermiddagen besöker vi flera ståtliga palats och tempel från 1500 – 1700-talet. De imponerande templen används fortfarande av befolkningen för religiös dyrkan – vi besöker de mest anmärkningsvärda Ram Raja och Lakshmi Narayan. Vi besöker även Jahangirs vackra palats, Rajmahal och Rai Parveen Mahaloch har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 10. Orchha – Khajuraho (Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath och Ghantai)

Efter frukost lämnar vi Orchha och kör till Khajuraho, en resa på 175 km som tar oss ca 4 timmar. Vi kommer fram till Khajuraho under dagen och checkar in på vårt hotell. Vi beger oss på rundtur i den spännande tempelstaden och dess berömda erotiska tempel. Staden byggdes under den mäktiga Chandelladynastin och var dess huvudstad från 800-talet till 1100-talet. Khajuraho ligger mycket avlägset och var under lång tid bortglömd men återfanns på 1800-talet och var då helt uppslukad av den omgivande djungeln. Av ursprungligen 85 tempel finns idag 22 kvar varav många är i mycket gott skick, kanske tack vare att staden på denna avlägsna plats inte intogs av mogulerna. Vi besöker Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath och Ghantai, var och en anmärkningsvärda för sin vackra design och arkitektur. Övernattning på hotell i Khajuraho. (Frukost ingår)

Dag 11. Khajuraho – Varanasi

Efter en tidig frukost kör vi till Varanasi (400 km/ ca 9 timmars bilresa). Vid ankomsten checkar vi in på hotellet. Återstoden av dagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 12. Varanasi (stadsrundtur i Varanasi)

Efter frukost skall vi på en stadsrundtur i Varanasi och börjar med att besöka Kashi-Vishwanathtemplet som är den heligaste helgedomen tillägnad guden Shiva, beskyddare av Varanasi. Templet rekonstruerades på 1800-talet och dess förgyllning var en gåva från den enögde Sikh-kungen Maharaja Ranjit Singh. Vi besöker sedan Bharat Mata Mandir som är ett unikt tempel tillägnat moder Indien. Templet invigdes av Mahatma Gandhi och här finns en reliefkarta över Indien huggen ur vacker marmor. På eftermiddagen gör vi en utflykt till parken Sarnath ca 13 km utanför Varanasi (stängt lördagar). Detta är enligt historien platsen där Siddhartha Guatama Buddha först predikade Dharma och där den buddhistiska Sangha tillkom genom Kondannas upplysning. Efter besöket fortsätter vi till den stora kvällsceremonin Aarti på stranden av floden Ganges. Tillbaka till hotellet i Varanasi för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 13. Varanasi (båttur på Ganges) – Delhi

Före gryningen beger vi oss ut med båt på den heliga floden Ganges. Vid soluppgång får vi bevittna hur hinduiska pilgrimer kommer till floden för att tvätta bort sina synder eller hälla ut askan av sina förfäder i flodens ström. Att bevittna dessa religiösa handlingar är mycket rörande. Vi tar oss så småningom tillbaka till hotellet och äter frukost. Transfer till flygplatsen för inrikes flyg till Delhi. I Delhi möts vi på flygplatsen och körs till hotellet där vi checkar in. Resten av dagen på egen hand i Delhi. (Frukost ingår)

Dag 14. Delhi - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert