Sydafrika på egen hand med safari i Krugerparken och Kapstaden

Sydafrika på egen hand med safari i Krugerparken och Kapstaden

med Orient Travel

Karta över Sydafrika på egen hand med safari i Krugerparken och Kapstaden


Dag 1. Skandinavien - Johannesburg

Flyg från Skandinavien med ankomst till Johannesburg sent på kvällen eller tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Johannesburg – Dullstroom

Vi anländer till Johannesburg internationella flygplats där vi möts av vår representant som ser till att vi får vår hyrbil och kommer igång med vår resa. Vi kör sedan till den vackra byn Dullstroom som ligger ca 3 timmars körning från Johannesburg. Väl framme checkar vi in på vårt hotell för övernattning. (Middag ingår)

Dag 3. Dullstroom - Krugerparken

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och resan fortsätter mot Krugerparken. Vi kör längs den vackra Panorama Route och passerar Blyderiverspoorts naturreservat som sträcker sig från Graskop till Swadini i norr och den magnifika Blyde River Canyon som är ett av naturens underverk i Afrika. De omgivande klipporna domineras av tre cirkulära formationer som kallas de tre systrarna eller The Three Rondawels. Vi tar också chansen och ser det som kallas Burke’s Luck Potholes, detta är djupa cylindriska håligheter som formats av floderosion och annan flodaktivitet. God’s Window erbjuder en utsikt som är fullständigt makalös och förutsatt att vädret är på vår sida är detta en upplevelse man länge bär med sig. Slutligen kommer vi till Kruger Gate där vi checkar in på vårt hotell och äter middag. (Frukost och middag ingår)


Dag 4. Safari i Krugerparken på egen hand

Idag kör vi på egen hand i Krugerparken och upplever Sydafrikas fantastiska djurrikedom. Krugerparken bildades 1898 av den dåvarande presidenten Paul Kruger för att skydda djuren från den hänsynslösa jakten som pågick under 1800-talet. I Kruger National Park finns en enorm artrikedom med 146 olika sorts däggdjur, bland annat 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder och enorma hjordar med bufflar, zebror och antiloper. Dessutom är parken hemvist för 520 fågelarter, 120 olika slags kräldjur och en flora på knappt 2 000 växtarter. Krugerparken stänger vid solnedgången och under slutet av eftermiddagen återvänder vi därför till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost och middag ingår) Om man önskar kan viltsafarin ske med viltguide/ranger i safaribil med fyrhjulsdrift mot en extra kostnad. Både plats i bil eller helt privat bil går att ordna, prisuppgift för detta ges separat på begäran.

Dag 5. Safari i Krugerparken på egen hand

Även idag har vi möjlighet att köra på safari i Krugerparken. På kvällen återvänder vi till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. Krugerparken – Johannesburg - Kapstaden

Efter frukost checkar vi ut för att köra till Johannesburg flygplats där vi återlämnar hyrbilen innan vi reser vidare med inrikesflyg till Kapstaden. Vi kommer fram till Kapstaden på kvällen och på flygplatsen hämtar vi vår hyrbil för att sedan köra till vårt hotell i Kapstaden. Övernattning på hotell i Kapstaden. (Frukost ingår)

Dag 7. Kapstaden på egen hand

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet finns många möjligheter. Här följer några förslag: -Taffelberget – Kapstadens otvivelaktigt mest berömda kännetecken. Med en höjd på över 1000 meter syns Taffelberget över hela Kapstaden och från toppen har man om vädret tillåter en spektakulär utsikt över Kapstaden, havet och det omkringliggande landskapet. En del dagar blåser fuktig luft in från havet och sveper in berget i tät dimma och för att komma till toppen behöver vi ha vädret på vår sida. Vi hoppas därför på bra väder och tar kabinbanan upp till toppen och njuter utsikten och det överraskande rika växt- och djurlivet som trivs på denna högplatå som faktiskt är hela tre km bred. Notera att kabinbanan är stängd för årligt underhåll från den 25 juli till den 7 augusti 2016. -Kapstadens Malaykvarter, en stadsdel namngiven efter sin befolkning som till största delen är malayer från svunna tiders kolonialmakters slavhandel i Asien. -Castle of Good Hope, parlamentsbyggnaderna, The Company’s Garden, Hout Bay och Boulders Beach. -Sea Point och Camps Bay med en magnifik havsutsikt. -Victoria & Alfred, det livliga hamnområdet med gott om butiker och restauranger längs vattnet. -Fängelseön Robben Island där Nelson Mandela under lång tid satt fängslad för sin frihetskamp. (Frukost ingår)

Dag 8. Kapstaden på egen hand

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet finns många möjligheter. Här följer förslag: -Vindistrikten, besök exempelvis staden Stellenbosch som är navet i landets mest berömda vinområde. Här finns hela 106 vinkällare som kan stoltsera med ”Stellenbosch Wine of Origin”. Själva staden är mycket vacker med Dorp Street och universitetet i stadens hjärta. Här blandas modernt studentliv med stadens kulturella och arkitektoniska arv. Man kan också besöka Franschhoek. De vackra vinodlingarna på bergssluttningarna i Franschhoek Valley grundades för mer än 300 år sedan av franska hugenotter och producerar idag några av världens verkligt goda viner. Franschhoek gör anspråk på att vara Sydafrikas vin- och mathuvudstad och har attraherat några av Sydafrikas bästa kockar. Inte mindre än åtta av Franschhoeks restauranger placerar sig på landets ”top 100”. (Frukost ingår)

Dag 9. Kapstaden - Skandinavien

Vi checkar ut från hotellet och kör till flygplatsen och återlämnar vår hyrbil för att slutligen flyga hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert