Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

rundresor till Sri Lanka med orienttravel

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

rundresor till Sri Lanka

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

rundresor till Sri Lanka med orienttravel

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

resor till Sri Lanka

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

rundresor till Sri Lanka med orienttravel

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

resor till Sri Lanka

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

rundresor till Sri Lanka med orienttravel

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

rundresor till Sri Lanka med orienttravel

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

rundresor till Sri Lanka

Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad

med Orient Travel

Karta över Rundresa i Sri Lanka med natur, kultur och sol & bad


Dag 1. Skandinavien – Colombo

Avresa från Skandinavien med ankomst tidigt nästa morgon till Colombo på Sri Lanka. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Colombo – Negombo

Vi ankommer till flygplatsen i Colombo och tar oss igenom tull och passkontroll för att sedan hämta vårt bagage. När vi går ut från ankomsthallen möts vi strax utanför utgången av vår representant som ska ta oss till vårt hotell i Negombo, ca 1 timmes körning från Colombo, här checkar vi in på vårt hotell och har resten av dagen att vila upp oss.

Dag 3. Negombo (stadsrundtur) – Anuradhapura (Buddhastatyn i Aukana)

Efter frukosten på hotellet checkar vi ut och vi får en liten stadsrundtur i Negombo. Vi får se det kvarstående arvet från tiden då det var en koloni som var ockuperad av holländare, ett buddisttempel och en katolsk kyrka. Vi besöker även stadens bazaar och den berömda fiskmarknaden. Vi kör vidare mot Anuradhapura och stannar i Aukana för att få se den högsta Buddhastatyn i Sri Lanka. Övernattning på hotell i Anuradhapura. (Frukost ingår)

Dag 4. Anuradhapura (Sri Maha Bodhi, Brazen Palace, Ruwanweliseya, Isurumuniya) – Sigiriya

Efter frukost checkar vi ut och besöker världsarvet Anuradhapura, den första huvudstaden i det forna Sri Lanka. Här ser vi Sri Maha Bodhi, ett heligt fikonträd, taget från en del av det träd som prins Siddhartha fann upplysningen under och idag är trädet över 2200 år gammalt och är det äldsta historiskt dokumenterade planterade trädet i världen. I Brazen Palace med sina 1 600 stenkolonner ser vi resterna av ett magnifikt flervåningshus för munkar. Vi besöker även den imponerande stupan Ruwanweliseya, och Isurumuniya stentempel som är känt för sina vackra inristningar. Vi kör sedan vidare för övernattning på hotell i Sigiriya. (Frukost ingår)


Dag 5. Sigiriya (klipp-palats) – Polonnaruwa (Gal Vihara) – Sigiriya

Efter frukost besöker vi det berömda klipp-palatset i Sigiriya. När vi anländer klättrar vi upp för branta stentrappor för att nå fram till toppen och det dramatiska klipptemplet i Sigiriya, en kvarlämning från det forntida kungadömet Kasyapa. Bland annat hittar vi här det som tidigare var fyra inomhusbassänger där kungens 500 konkubiner brukade bada. På bergsväggarna kan vi fortfarande se fresker av konkubinerna, som kom från världens alla hörn. Det omgivande regnskogslandskapet är vildvuxet och utsikten hisnande vacker. Vi fortsätter så småningom dagens utflykt till Polonnaruwa som ligger ungefär två timmars körning från Sigiriya. Polonnaruwa blev huvudstad i kungariket efter Anuradhapuras fall på 1100-talet och är därför känd som landets medeltida huvudstad. Här ser vi ruinerna av det Kungliga Palatset, Lotusbadet och Polonnaruwa-statyn, som alla visar på en imponerande arkitektur som låg långt före sin tid . Mest enastående är Gal Vihara-templet med tre gigantiska Buddhastatyer som är uthuggna ur en och samma klippa. Efter besöket återvänder vi till vårt hotell. (Frukost ingår)


Dag 6. Sigiriya/Dambulla (Dambulla grottempel) – Matale (kryddodling) – Kandy

Efter frukost åker vi vidare mot grottemplet i Dambulla. Detta klipptempel är 2000 år gammalt och innehåller den mest fantastiska samlingen av Buddhabilder på hela Sri Lanka. Väggarna är täckta med bilder och illustrationer av Buddha under hans olika reinkarnationer och en hel del historiska händelser tas upp. Vi fortsätter resan mot Matale, där vi besöker en lokal kryddodling. Kryddorna används inte bara till smaksättning i mat utan man använder dem också i mediciner och kosmetika och vi lär oss mer om tillverkningen och användningsområdena. På eftermiddagen kör vi sista sträckan för dagen och kommer fram till Kandy, här gör vi ett kort besök i en batik-fabrik där vi lär oss de traditionella teknikerna som använda för att färga tyg innan vi slutligen kommer fram till vårt hotell där vi checkar in. (Frukost ingår)

Dag 7. Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik, kort stadstur, dansshow)

Under dagen får vi en liten rundtur i Kandy. Vi besöker först Kandytemplet som är en mycket känd attraktion i staden då det här sägs finnas en tandrelik från självaste Buddha. Vi gör också besök till bland annat bazaaren, ett konst- och hantverkscenter och ett ädelstensmuseum där vi också kan se hur ädelstenarna slipas och poleras med traditionella metoder. På kvällen får vi en inblick i den rika och vibrerande kulturen genom att se en lokal kulturshow med dans. Vi återvänder sedan till vårt hotell i Kandy. (Frukost ingår)


Dag 8. Kandy – Pinnawela (Elefanthem) – Peredeniya (The Royal Botanical Garden) – Kandy

Vi äter frukost på hotellet och börjar dagen med ett besök på ett elefanthem i Pinnawela, som startades upp 1975 för att främja vård av de övergivna och föräldralösa babyelefanterna. Dessa stora men ändå mjuka varelser matas och badas av sina mänskliga fosterföräldrar. Två gånger om dagen leds besättningen till floden i närheten för att bada. Vi är välkomna att följa med och interagera med denna stora hjord av tama elefanter. Babyelefanterna matas med en mjölk av sin vårdnadshavare som även ser till att djuren får en bra uppväxt.

Vi kör vidare till Peradeniya där vi besöker den kungliga botaniska trädgården. The Royal Botanical Garden grundlades år 1821 och täcker ett 56 hektar stort område, vackert beläget i en loop i Mahawelifloden – Sri Lankas längsta flod. Trädgårdens ursprungliga syfte var att testa och acklimatisera växter för kommersiellt bruk i Sri Lanka vilket har resulterat i att här idag finns en av de största samlingarna i världen av växter från subtropiska klimat. Övernattning på hotell i Kandy. (Frukost ingår)

Dag 9. Kandy – Nuwara Eliya (teodling och tefabrik)

Vi äter frukost på hotellet, checkar ut och fortsätter till Nuwara Eliya som tack vare den slående vackra utsikten och bergsklimatet är en av de mest populära bergsorterna i Sri Lanka. Nuwara Eliya kan sägas vara hjärtat för teproduktionen i Sri Lanka. Orten är också känd som ”Little England” då det tidigare var den plats där rika engelsmän levde. Vi besöker en teodling och en tefabrik. Ceylonte anses vara det bästa teet i världen. Klimatet på Sri Lanka är ypperligt för att odla och producera te med stor variation av smaknyanser och av absolut högsta kvalitet. Odlingen och framställningen av te är idag en högteknologisk process med stort kunnande där Sri Lanka är absolut världsledande. Vi får här uppleva hur denna process går till, från teplockning till provsmakning av en färdig kopp te. Vi spenderar natten på hotell i Nuwara Eliya. (Frukost ingår)

Dag 10. Nuwara Eliya – Ella (vattenfall)

Efter frukosten kör vi vidare mot Ella. Ella är en liten stad i Badulla-distriktet i Uva-provinsen. Området har en rik biologisk mångfald med många olika sorters flora och fauna. Ella är omgivet av kullar täckta som moln-skogar och teplantager. Staden har ett kallare klimat än omgivande lågland på grund av dess höjd. Den högt belägna byn tillåter utsikt över de södra slätterna av Sri Lanka. På vägen till Ella gör vi ett stopp vid ett vackert vattenfall. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Ella. (Frukost ingår)

Dag 11. Ella – tid på egen hand

Dagen spenderas på egen hand i Ella. Övernattning i Ella. (Frukost ingår)

Dag 12. Ella – Udawalawe (safari i Udawalawe nationalpark)

Efter frukosten kör vi vidare mot nationalparken Udawalawe, där det finns ett mycket rikt djur- och växtliv. Väl framme i Udawalawe utforskar vi, med jeep, den varierade naturen i den enorma parken, där vi har chans att få se bland annat srilankesiska elefanter, hjortar, många fågelarter, schakaler, björnar och leoparder. Parken är hem åt inte mindre än 500 vilda Asiatiska elefanter. Efter safarin checkar vi in på vårt hotell i Udawalawe. (Frukost ingår)


Dag 13. Udawalawe – Galle (Galle Dutch Fort) – Waskaduwa/Wadduwa

Efter frukost kör vi vidare mot Sri Lankas sydvästra spets där staden Galle ligger och väl framme påbörjar vi vår rundtur genom staden. I Galle slås man av de intressanta kontrasterna mellan den klassiska holländska arkitekturen, de ostasiatiska inslagen samt den tropiska naturen som omger staden. Galle är inte bara historiskt intressant men också en levande stad i nutiden. Även portugiserna har varit här innan holländarna kom och ockuperade. Vi ser det välbevarade Galle Dutch Fort och det kända fyrtornet som byggdes av britterna för att guida sjömännen hem igen. Därefter fortsätter vi till strandparadiset Waskaduwa/Wadduwa som också ligger i den sydvästra delen av landet. Här finns några av landets vackraste stränder och förutom sol och bad finns även möjlighet att ägna sig åt vattensporter. (Frukost ingår)

Dag 14-15. Waskaduwa/Wadduwa – Sol och bad på egen hand

Dagarna spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 16. Waskaduwa/Wadduwa – Skandinavien

Det är dags att ta farväl av detta fantastiska land. Vi checkar ut från hotellet och det blir transfer till flygplatsen i Colombo för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert