resa till marocko

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

resa till marocko

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

resor till marocko

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

Djemma El Fna

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

resa till marocko

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

rundresor till marocko

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

Bahia Palace

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

Marrakech med vandring i Atlasbergen

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

rundresor till marocko

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

rundresor till marocko med orienttravel

Rundresa genom Marockos fyra kungastäder

med Orient Travel

Karta över Rundresa genom Marockos fyra kungastäder


Dag 1. Skandinavien – Marrakech

Flyg från Skandinavien. Vi ankommer till flygplatsen i Marrakech och möts av vår lokala representant som tar oss till vårt hotell.


Dag 2. Marrakech (Stadsrundtur med Saadiska gravarna, Mellah, Djemma El Fna, Bahiapalatset och Koutoubia)

Efter frukost hämtas vi av vår guide som tar oss med på en rundtur i den gamla kungliga staden Marrakech. Vi börjar i de judiska kvarteren inne i Medinan – Mellah – där vi besöker Saadien dynastins omsorgsfullt utsmyckade nekropol från 1700-talet. I Mellah besöker vi även Bahia Palace, som byggdes för bara 140 år sedan och färdigställdes precis runt år 1900. Här hade storvisiren Ba Ahmed sitt högkvarter och bodde här med sina fyra fruar och en mängd så kallade bihustrur och alla hans barn. Än idag används emellanåt delar av Bahia Palace för officiella och kungliga händelser. Efter denna historiska rundtur i Marrakech är det nu dags att uppleva det berömda och spektakulära torget Djemma El Fna som är ett bombardemang av folklore, underhållning, dofter, magi och folkmassor. En smältdegel där alla typer av människor samlas kväll efter kväll året runt och låter sig underhållas. Djemma El Fna finns med på UNESCO’s världsarvslista och är verkligen ett skyltfönster för århundraden av lokala traditioner. Ormtjusare, spåmän, magdansöser, jonglörer, musiker, tandutdragare och medicinmän är några av de saker du kan uppleva här, sida vid sida med doftande matstånd. Precis intill torget finns souken, eller basarerna, med över 4000 butiker vilken gör den till Nordafrikas största. Här kan man snabbt förirra sig djupt in i en labyrintartad härva av gator, gränder och små vrår. Från torget kan vi också se den berömda Koutoubia moskén, som började byggas under Almoravides dynastin runt 1000-talets början, men som först färdigställdes av Almohad dynastin år 1147. Moskén sägs vara en av de vackraste i världen och en omfattande renovering har precis genomförts. Resten av eftermiddagen spenderar vi på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 3. Marrakech – Casablanca (Stadsrundtur med Hassan II, Mohamed V Square och Notre Dame de Lourdes) – Rabat

Efter frukost fortsätter vi vår resa norrut mot Casablanca. Här gör vi en liten stadsrundtur där vi ser den vackra moskén Hassan II som ligger nere vid strandpromenaden eller ”cornichen” som den också kallas. Vi kör sedan genom bostadsområdena i Casablanca för att komma till stadskärnan och Mohamed V Square i Habous-kvarteret där vi också hittar Notre Dame de Lourdes Cathedral. Efter vår stadstur fortsätter vi mot Rabat där vi spenderar natten. (Frukost ingår)


Dag 4. Rabat (Mausoleet över Mohammed V) – Meknes (Moulay Ismails grav och palats, Bab el-Mansour, Bab El Khemis) – Volubilis – Fès

När vi ätit frukost på hotellet möter vi upp vår chaufför-guide som ska ta oss på en kort stadstur i Rabat – landets vita huvudstad. Här ser vi t.ex det berömda mausoleet över Marockos tidigare kung Mohammed V och hans son Hassan II, byggt i vacker Carreramarmor från Italien. Lite senare är det dags att lämna Rabat för att ta oss till den vackra muromgärdade staden Meknes som byggdes och gjordes till huvudstad av Moulay Ismail på 1500-talet. Moulay Ismail var en färgstark och grandios man som gjorde allting i stor skala. Det sägs att han hade inte mindre än 500 konkubiner och mer 1000 barn. Vår stadsrundtur i denna gamla stad inkluderar bland annat hans magnifika grav. Vi kommer också att få se de oerhört vackra portarna Bab el-Mansour och Bab El Khemis. Under eftermiddagen är det dags att fortsätta vår resa till Fès, som enligt Unesco är den bäst bevarade medeltidsstaden i hela världen. På vägen besöker vi Volubilis som var romarnas huvudstad i Marocko under deras blomstringstid och här finns fortfarande en mäktig triumfbåge och fantastiska välbevarade golvmosaiker. Vi passerar också Moulay Idriss heliga stad som ända fram till 1917 var stängd för icke muslimer innan vi slutligen kommer fram till Fès där vi checkar in på vårt hotell för övernattning. (Frukost och middag ingår)


Dag 5. Fès (Stadsrundtur med Medersa Bou Inania och Nejjarine Fountain)

Fès är historiskt och kulturellt helt unikt, enligt Unesco den bäst bevarade medeltidsstaden i hela världen. Efter frukost på hotellet beger vi oss ut på en historisk stadsrundtur i den gamla staden som omges av murar och genomkorsas av en mängd krokiga trånga gator och gränder. Vi besöker här Medersa Bou Inania från 1300-talet med sina vackra utsmyckningar och fantastiska arkitektur. Medersa eller madrasa som det ibland stavas är arabiska för en institution för studier, ofta islamiska, och ligger också ofta i anslutning till en moské. Vid Nejjarine Square hittar vi den vackra Nejjarine fontänen i zellige tegelverk – den välkända marockanska mosaiken. I medinan promenerar vi genom de smala gatorna som myllrar av olika verkstäder och butiker, bland annat typiska marockanska läderverkstäder. Här kastas man verkligen tillbaka i historien och kan föreställa sig hur livet i en medeltidsstad tedde sig. Middag och övernattning på vårt hotell i Fès. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6. Fès – Ifrane – Azrou (ceder-skogen)– Khénifra (Oum Rabii-källorna) - Beni Mellal (Ksar Ain Asserdoune)

Efter vi har avnjutit vår frukost är det dags att lämna Fès och uppleva Marockos fantastiska natur längs Atlasbergen. I provinsen Ifrane, också kallat ”Lilla Schweiz” besöker vi först den lilla berberstaden Azrou med sin vackra ceder-skog och sina vilda bergsapor. Vi fortsätter därefter mot Khénifra och Oum Rabii-källorna och äter lunch på vägen. De slående vyerna fortsätter passera oss tills vi slutligen når Beni Mellal vid foten av Atlasbergen. Vi besöker områdets källor och Ksar Ain Asserdoune, en högt belägen fästning med storslagen utsikt över Beni Mellal och dess olivlundar och apelsinträd. När dagen närmar sig sitt slut återvänder vi till vårt hotell för middag och övernattning. (Frukost ingår)

Dag 7. Beni Mellal – Bin el Ouidane – Vattenfallen i Ouzoud – Iminifri – Marrakech

Idag ska vi ta oss tillbaka till Marrakech, och efter frukost lämnar vi därför Beni Mellal och kör söderut längs de natursköna vägarna till den lilla staden Bin el Ouidane och korsar sjön med samma namn. Den blanka sjön med de storslagna Atlasbergen i bakgrunden är en syn vi sent kommer att glömma. Lite längre sydväst över besöker vi de mäktiga vattenfallen i Ouzoud som betyder ”oliv” på Berberspråk och har fått sitt namn efter kringliggande olivträd. Efter lunch besöker vi Iminifri-grottan och den naturliga bro som formats över ravinen för 1.8 miljoner år sedan innan vi slutligen kommer fram till Marrakech där vi har kvällen att spendera på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 8. Marrakech – Skandinavien

Transfer till flygplatsen i Marrakech för vårt flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert