rundresor till indonesien

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

resor till indonesien med orienttravel

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

resor till indonesien med orienttravel

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

rundresor till indonesien med orienttravel

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

resa till indonesien

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

resa till bali

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

resor till bali

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

rundresor till indonesien

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

resa till bali

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

rundresor till indonesien

Resa till spännande Java i Indonesien

med Orient Travel

Karta över Resa till spännande Java i Indonesien


Dag 1. Skandinavien - Jakarta

Flyg från Skandinavien till Jakarta på ön Java med ankomst nästa dag. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Jakarta

Vi ankommer till Jakartas flygplats och möts av vår guide och chaufför som ska ta oss till vårt hotell för incheckning.

Dag 3. Jakarta – Subang (Ciater teplantage) – Bandung

Efter frukost på hotellet kör vi österut mot Subang, och Ciater teplantage. Vi välkomnas av frisk luft och vidsträckta grönskande teodlingar så långt ögat kan nå och vi tar här en promenad längs de lummiga odlingarna tillsammans med vår guide och lär oss om hur man väljer ut de allra bästa tebladen, hur de plockas och torkas för att slutligen bli en högkvalitativ njutningsdryck. Vi äter lunch på en lokal restaurang under dagen och fortsätter till Bandung, landets tredje största stad och huvudort i provinsen Jawa Barat, där vi checkar in på vårt hotell och har resten av dagen att spendera på egen hand. (Frukost och lunch ingår)


Dag 4. Bandung (Historisk promenad med Gedung Merdeka, The Grand Mosque, och Warung Purnama, Cupumanik)

Vi avnjuter frukost på hotellet och beger oss sedan till stadens huvudgata Jalan Asia Afrika där vi ska börja vår historiska promenad. Först ut är Asian-African Conference Museum tillägnat den konferens som hölls här 1955 mellan asiatiska och afrikanska länder, varav många precis blivit självständiga. 29 länder deltog i konferensen som bland annat hölls för att motverka kolonialism, och de representerade tillsammans mer än hälften av jordens befolkning. Art-deco byggnaden heter nu Gedung Merdeka, men hette tidigare Societeit Concordia och var då ett exklusivt klubbhus för den främst holländska societeten under tidigt 1900-tal. När vi lämnat museet fortsätter vi längs den populära gatan tills vi kommer till The Grand Mosque of Bandung med sin vackra arkitektur och de över 80 meter höga minareterna som ståtligt sträcker sig mot himlen. Vi fortsätter sedan till Warung Purnama, ett traditionellt café som öppnade här 1930 och är än idag ett mycket populärt ställe att ses över en kaffe eller en traditionell maträtt. Vi bjuds här på en valfri dryck att avnjuta medan vi super in atmosfären. När vår historiska promenadtur lider mot sitt slut tar vi bilen till Cupumanik, en hantverkstad där den traditionella marionettdockan Wayang Golek tillverkas. Dessa detaljerade hantverk i trä används för att berätta spännande historier genom skuggteater och kan spåras över 2 000 år tillbaka i tiden. Vi äter lunch på en lokal restaurang och körs sedan tillbaka till vårt hotell i Bandung. (Frukost och lunch ingår)

Dag 5. Bandung – Yogyakarta

Efter frukost får vi transfer till tågstationen för vidare resa till Yogyakarta. Tåget avgår 08.30 och vi anländer ca 16.00 och blir upphämtade på stationen av vår chaufför som tar oss till vårt hotell i stan för övernattning. (Frukost och lunchbox på tåget ingår)


Dag 6. Yogyakarta (tempelområdet Prambanan, Yogyakartas palats, Borobudur-templet)

Vi möter upp vår guide på hotellet efter att vi ätit vår frukost och börjar dagen med att besöka det magnifika tempelområdet Prambanan från 800-talet. Det är en mycket mytomspunnen plats med spännade historia och det sägs att det vilar en förbannelse här som gör att ogifta par som besöker templet hastigt kommer att bryta upp. Vi fortsätter därefter till Yogyakartas palats Keraton, som fungerar både som sultanen av Javas hem och en plats för viktiga ceremonier och olika kulturella evenemang. Palatset är fullt av levande historia och kultur och har också ett museum med kungliga föremål. Vårt sista besök för dagen är det enorma Borobudur-templet som mäter över 55 000 kvadratmeter och med sina rika utsmyckningar från 700-talet är det lätt att förstå varför denna plats är ett måste att besöka när man är i Indonesien. Övernattning på hotellet i Yogyakarta. (Frukost och lunch ingår)

Dag 7. Yogyakarta – Jombang (Trowulan fornminnesområde) – Malang

Efter tidig frukost så beger vi oss återigen till tågstationen för att resa till Jombang, en tågresa på knappt 4 timmar. Från Jombang kör vi till närliggande byn och fornminnesområdet Trowulan. Detta var sätet för 1400-talets sista och största hinduiska rike i Indonesien, Majapahitriket och här hittar vi både rituella bassänger och 15 meter höga portat i rött tegel. I området finns också ett museum där vi hittar vackra prydnadsföremål i terracotta, lergods, stenskulpturer, och kinesisk keramik. Härifrån fortsätter vi sedan söderut till vårt hotell i Malang där vi checkar in för övernattning. (Frukost och lunch ingår)

Dag 8. Malang – Bromo Tengger Semeru Nationalpark – Jember

Vi äter en tidig frukost på vårt hotell och kör därefter till byn Pananjakan som är vår utgångspunkt för dagens tur till den aktiva vulkanen Bromo i Bromo Tengger Semeru Nationalpark. Vi tar oss längs en av de äldre kraterkanterna ner till den otroliga kalderan och över den sulfatrika sand-sjön för att njuta av den fantastiska utsikten över Bromos rykande krater. Efter vår spännande vulkantur äter vi lunch på en lokal restaurang och kör sedan ca 4 timmar österut till Jember där vi ska övernatta. (Frukost och lunch ingår)

Dag 9. Jember – Kalibaru (kaffe- och kakaoplantage) – Banyuwangi

På förmiddagen så checkar vi ut från vårt hotell och kör till Kalibaru för att besöka ett kaffe- och kakaoplantage i en närliggande by. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang och får sedan transfer till Banyuwangi på Javas östkust där vi checkar in på vårt resorthotell och har resten av dagen att spendera på egen hand. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 10. Banyuwangi – Bali – Skandinavien

Efter frukost är dags att åka till Ketapangs hamn för färja över till Bali där vi äter lunch på en lokal restaurang och får vidare transfer till Denpasar flygplats för hemresa till Skandinavien. Med normal trafik tar det totalt ca 6-7 timmar från Banyuwangi till Balis flygplats. (Frukost, lunch samt måltid på flyget ingår)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert