Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Resa till Qatar

med Orient Travel

Karta över Resa till Qatar


Dag 1. Skandinavien – Doha

Flyg från Skandinavien till Doha. Mottagande på flygplatsen och transfer till ert hotell. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Doha (city tour)

Efter frukost på hotellet hämtas vi av vår guide som skall ta oss på en rundtur i Doha. Först besöker vi vackra ”The Pearl”, en artificiell ö i Doha med formen av ett ostron med butiker för internationella modehus. Vi kör sedan till Dohas kulturcenter Katara med amfiteater, opera, gallerier och restauranger från de olika arabiska länderna. Hästsportklubben eller ”The Royal Stables” är hem för kungliga tävlingshästar och internationellt ovärderliga avelshästar, härifrån fortsätter vi till Museum of Islamic Arts som är ett unikt museum med islamiska konstföremål. Samlingarna innefattar bland annat manuskript, textilier, keramik och många andra konstföremål från hela den historiska muslimska världen. Slutligen besöker vi den traditionella bazaaren Souq Waqif som är känt för falkar, kryddor, hantverk, souvenirer och mycket mer. Eftermiddagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 3. Doha (museumstur)

När vi har ätit frukost på hotellet är det dags att lära sig mer om den lokala kulturen och konsten. Vi skall under förmiddagen besöka tre museer med början på Mathaf, the Arab Museum of Modern Arts, som håller utställningar, program och events som utforskar och lyfter fram arabiska konstnärer och erbjuder ett arabiskt perspektiv på internationell modern konst. Vi besöker sedan Museum of Islamic Arts som är ett unikt museum med islamiska konstföremål. Samlingarna innefattar bland annat manuskript, textilier, keramik och en mängd andra konstföremål från hela den historiska muslimska världen. Vi avslutar med att besöka det privatägda Sheikh Faisal Museum som innehar en stor samling av traditionell konst och hantverk, internationell konst och inte minst en mängd gamla bilar från hela världen. Eftermiddagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 4. Doha (utflykt till norra Qatar)

Vi skall idag på en tidsresa genom Qatars historia! Efter frukost på hotellet hämtas vi av vår guide som först tar oss till Al Khor’s hamn som tidigare var centrum för några av landets traditionella näringar – pärldykning och fiske. Härifrån kör vi genom den lilla byn Al Thakira och stannar vid mangroveträsken och besöker sedan den mycket gamla moskén i Al Jasasiya. Vidare besöker vi Zubarafortet, ett välkänt arkeologiskt område med utgrävningar som pågår än idag. Vi besöker en traditionell Qatarisk by i norr med hus byggda av kalksten och lera och kör slutligen till Qatars nordligaste punkt Al Shamal – härifrån kan man i klart väder se ända till Bahrain. (Frukost ingår samt lunch på lokal restaurang)

Dag 5. Doha – Inland Sea (ökensafari med övernattning)

När man reser i Qatar är en ökenutflykt ett måste! Efter att ha spenderat förmiddagen på egen hand blir vi hämtade av vår guide mitt på dagen som med 4-hjulsdriven terrängbil tar oss över gyllene sanddyner genom den mäktiga öknen ända till Inland Sea som är en stor lagun på gränsen mot Saudiarabien i södra Qatar. I en beduincamp i närheten njuter vi en härlig grillmiddag och det finns tid att prova sand skiing /sand boardning eller att snorkla i det klara vattnet. Det finns även möjlighet att köra fyrhjuling och rida kamel. På kvällen sitter vi runt bålet och njuter stjärnhimlen. Övernattning i beduincampen. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. Inland Sea – Doha

Att vakna i öknen vid Inland Sea är en fantastisk upplevelse, vi njuter den vackra soluppgången  och äter frukost i beduincampen innan vi kör tillbaka till Doha. Vi checkar åter in på vårt hotell och har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 7. Doha (marknader och shopping)

Efter frukost på hotellet kör vi längs vackra Doha Corniche Bay och besöker sedan Torsdags & Fredags marknaden och Guldmarknaden där man kan njuta en promenad bland glittrande butiker. Vi fortsätter till Kamelmarknaden, Fiskmarknaden och slutligen den traditionella Souq Waqif som är känt för falkar, kryddor, hantverk och souvenirer och mycket mer. Här har vi tid att på egen hand promenera runt. Vi besöker sedan Villagio Mall – ett extraordinärt shoppingcenter utformad som Venedig i miniatyr. Välj mellan City Center som är Dohas största shopping center och Lagoon Mall, Salam Mall eller Royal Plaza Mall. Slutligen äter vi middag i en av de lokala restaurangerna. (Frukost ingår samt middag på lokal restaurang)

Dag 8. Doha - Skandinavien

Transfer till Doha flygplats för flyget hem till Skandinavien. (Frukost och måltid på flyget ingår)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert