resor till petra

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

Gruppresa till Israels guldkorn med Jordanien och Petra

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

Döda Havet

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

Resa till Jordanien

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

Jerash

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

Wadi Rum

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

Gruppresa till Jordanien med Petra, Wadi Rum och Aqaba

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

Jerash

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

resor till jordanien med orienttravel

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

rundresor till jordanien med orienttravel

Resa till Jordanien med Petra

med Orient Travel

Karta över Resa till Jordanien med Petra


Dag 1. Skandinavien - Amman

Flyg från Skandinavientill Amman. Vi tas emot på flygplatsen i Amman och från flygplatsen körs vi till vårt hotell i centrala Amman. Övernattning i Amman

Dag 2. Amman - Jerash - Ajlun - Amman

Efter frukost på hotellet kör vi norrut till byn Ajlun. I Ajlun besöker vi fästningen Qalat Al-Rabad som byggdes för att bekämpa korsfararna och är en av de bäst bevarade exempel på medeltida islamisk militär arkitektur i hela Mellanöstern. Sedan fortsätter vi mot Jerash och den antika romerska staden Gerasa. Utanför Gerasas stadsportar möts vi av den vackra triumfbågen som byggdes till ära för kejsar Hadrianus besök i staden år 129 e.Kr. Härifrån leder en lång gata kantad av kolumner fram till södra porten och väl inne i staden besöker vi Zeus tempel och den stenlagda huvudgatan Cardo Maximus, teatrar, badhus och många av de kyrkor som hittats här. Vi äter lunch på en lokal restaurang och kör sedan tillbaka till Amman. Här gör vi en stadsrundtur med bland annat ett fotostopp vid Kung Abdullahs moské, citadellet och det arkeologiska muséet. Vi promenerar från citadellet till ett av Ammans äldsta områden där vi kan besöka Amman Panorama Art Gallery eller varför inte ta en kopp traditionellt arabiskt kaffe och supa in atmosfären. Vi fortsätter upptäcka Amman med allt staden har att erbjuda. Frukt och grönsaksmarknader, traditionella parfymerier, juvelerare, och för att inte nämna alla små matstånd och ”sweet shops” där de tillverkar och säljer den mycket populära desserten ”Knafa”. Vi äter middag på en trevlig lokal restaurang innan vi beger oss tillbaka till hotellet. (Frukost, lunch och middag ingår)


Dag 3. Amman - Madaba - Mount Nebo - Döda Havet - Kerak - Petra

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och kör söderut mot Döda havet som är världens lägsta punkt, mer än 400 m under havets yta. Vi ska under förmiddagen besöka Madaba och Mount Nebo. Madaba ligger endast 40 minuter från Amman och är en liten by längs den 5000 år gamla kungliga vägen. Här finner vi fantastiska bysantiska mosaiker, många i privata hem där de upptäckts under golv och trädgårdar. I St George's katedral finns den mest kända mosaiken som är en karta över Jerusalem och dess omgivningar från 560-talet, denna karta har hjälpt arkeologer att lokalisera många platser i Jordanien som sedan grävts ut. Strax väster om Madaba ligger Mount Nebo, en upphöjd bergsrygg på 817 m.ö.h. Från toppen har man en magnifik utsikt över Döda Havet och Det Heliga Landet och en mer begränsad utiskt över Jordan-flodens dalgång. Enligt historien stod Moses här och såg in i det förlovade landet, man tror att Moses också dog här och platsen är ett viktigt pilgrimsmål. På Mount Nebo finns imponerande mosaiker och andra lämningar från 400-600 e.Kr, kyrkor, kloster och eremitage som nu tas om hand av fransiskanerpräster som bor nära platsen. Vi fortsätter härifrån till det spektakulära landskapet vid Döda Havet strand, en av världens mest fantastiska platser och jordens lägsta punkt på 421 meter under havsytan. Vi tar här en längre paus för att uppleva Döda Havets mineralrika lera och ett helande dopp i det salta vattnet. Vi äter sedan lunch i en lokal restaurang innan vi kör vidare söderut till byn Kerak där vi besöker moabiternas fästning som var det bibliska landet Moab's starka fäste långt innan korsfararna kom hit. Vi besöker sedan den stora korsriddarborgen som Kerak är mest känt för idag, denna borg var inte den första av sitt slag som byggdes men blev en av de viktigaste på grund av sin styrka och strategiska placering. Sent på eftermiddagen kör vi sedan vidare till Petra där vi checkar in på hotell. (Frukost och lunch ingår)

Dag 4. Petra - Wadi Rum

Hela dagen ägnas åt det fantastiska Petra. Efter frukost på hotellet checkar vi ut och kör till staden som är uthuggen direkt ur berget och spenderar här hela förmiddagen med en kunnig guide. Vi får lite tid på egen hand att bekanta oss med staden innan vi fortsätter ut i öken och till det kända ökenlandskapet Wadi Rum där vi övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 5. Wadi Rum - Amman

Efter frukost gör vi en spännande förmiddagstur med öppen jeep/pick-up i beduinernas land. Vi avslutar vårt lilla ökenäventyr med lunch i beduinernas camp och under eftermiddagen tar vi oss tillbaka till Amman och bjuds på avskedsmiddag innan vi kommer till hotellet för vår sista övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6. Amman - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår samt måltid på flyget)

OBS: Denna rundresa genom Jordanien är på 6 dagar och kan med fördel förlängas med dagar vid Röda Havet eller Döda havet, eller vandring i naturreservaten Dana och Mujib innan man återvänder till Amman för hemresa.

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert