resor till egypten med orienttravel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Resa till Egypten med Nilen och Sahara

med Orient Travel

Karta över Resa till Egypten med Nilen och Sahara


Dag 1. Skandinavien - Kairo - Luxor

Flyg från Skandinavien till Egypten. Ankomst till Kairo på eftermiddagen och därifrån anslutande inrikesflyg till Luxor i södra Egypten. Här checkar vi in på vårt kryssningsfartyg som under de nästkommande dagarna skall ta oss ned till Aswan. (Lunch på flyget - middag på kryssningfartyget i Luxor)

Dag 2. Luxor (Konungarnas och Drottningarnas dal - Hatchepsuttemplet - Memnonstoderna - Karnaktemplet - Luxortemplet) - Edfu

Dagen ägnas det rika området omkring Luxor där vi börjar med att utforska västra stranden och besöker de berömda Konungarnas dal och Drottningarnas dal med de faraoniska klippgravarna. Vi besöker även Hatchepsuttemplet och de kolossala Memnonstoderna som imponerar med sin storlek. Efter lunch fortsätter vi till östra stranden och Karnaktemplet som är världens genom tiderna största plats för gudadyrkan. Templet är byggt över lång tid av flera olika faraoner. Luxortemplet, byggt av bl.a. Ramses II och tillägnat guden Amon-Ra, är ett annat mål för dagen. Under kvällen kommer vi igenom slussarna i Esna för att sedan nå fram till Edfu där vi lägger till och övernattar. (Helpension)

Dag 3. Edfu (Horustemplet) - Kom Ombo (krokodilguden Sobek och guden Haroeris tempel) - Aswan

Det första besöket denna dag görs vid templet i Edfu. Detta tempel är byggt mellan 237 f.Kr. och 57 f.Kr. och tillägnat guden Horus, en av de viktigaste gudarna i den antika egyptiska religionen. Vi gör sedan ett strandhugg vid Kom Ombo som är ett tempel tillägnat krokodilguden Sobek och guden Haroeris. På kvällen ankommer vi till Aswan där vi lägger till för natten. (Helpension)

Dag 4. Aswan (Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk - Höga dammen - Philaetemplet - Segeltur med felucca)

I Aswan får vi se Drottning Hatchepsuts ofärdiga obelisk och den fascinerande fördämningen av Nilen. Uppströms bildar fördämningen stora Nassersjön, som sträcker sig flera hundra kilometer söderut ned över gränsen till Sudan, och nedströms reglerar fördämningen vattenflödet till Nildeltat med dess rika odlingsområden. På en ö i Nilen strax söder om Aswan besöker vi det vackra Philaetemplet. Från en traditionell feluccabåt ser vi Agha Khan mausoléet och den botaniska trädgården. (Helpension)

Dag 5. Aswan heldag - Kharga-oasen

Denna dag finns det tid att på egen hand upptäcka staden Aswan med sin livliga gatuhandel och den vackra cornichen - strandpromenaden - eller så finns det möjlighet att köpa till en utflykt med buss eller flyg till Abu Simbel ca 280 km söder om Aswan. Hela tempelområdet Abu Simbel med sina enorma statyer flyttades av Unesco redan innan dammbygget 1971 och kan nu beundras av besökare. OBS - utflykt till Abu Simbel ingår ej i priset. På kvällen smygstartar vi vår safari och kör i 4-hjulsdrivna terrängbilar till Kharga-oasen som är den första oasen på vår resa genom öknen. Övernattning på Pioneer Kharga hotell. (Helpension)

Dag 6. Kharga - Hibistemplet - Bagawat - El Mozawaka - El Qasr - Dakhla

Efter frukost besöker vi den gamla staden Kharga. I oasen ser vi också det faraoniska Hibistemplet (utifrån) och de gamla kristna gravarna i Bagawat. Dessa gravar från 300-700-talen är bland de tidigaste och mest välbevarade i världen. Vi fortsätter vår färd genom öknen mot den mycket vackra Dakhla-oasen och besöker på vägen El Mozawaka med dess tempel och gravar. På eftermiddagen besöker vi den pittoreska gamla byn El Qasr som är byggd efter traditionell islamisk stil. Övernattning på Desert Lodge hotell i Dakhla. (Helpension)

Dag 7. Dakhla heldag (Balat och Bashandi - Asmant Kharab)

Dakhla var under faraonisk och romersk tid en viktig stad vilket tydligt kan ses runtom i oasen. Vi besöker under dagen de båda arabiska medeltidstäderna Balat och Bashandi som är mycket välbevarade och Asmant Kharab som var ett viktigt centrum i det antika Egypten. Det finns också tid till att utforska oasen på egen hand denna dag. Övernattning på Desert Lodge hotell. (Helpension)

Dag 8. Dakhla - Farafra - White desert

Vi äter frukost på hotellet och kör sedan mot Farafra-oasen och White desert. Farafra-oasen är den minsta oasen på vår väg genom öknen och bebodd av beduiner. Här finns varma källor där vi har möjlighet till ett härligt varmt bad, för att sedan fortsätta till Shahrazad camp i White desert där vi övernattar. (Helpension)

Dag 9. White desert - Black mountain och Chrystal mountain - Bahariya

Denna dag färdas vi genom White desert och beundrar de vackra vita kalkstensformationer som har skapats av vattnets, vindens och sandens erosion. Vi kör vidare till Black mountain och Chrystal mountain och kommer slutligen till Bahariya-oasen där vi njuter av solnedgången från kolonialtidens "The English House" som är oasens högsta punkt. Övernattning på Palm Village hotell i Bahariya. (Helpension)

Dag 10. Bahariya - Guldklädda mumier - Qasr Selim - Salta sjöar - Siwa

I Bahariya-oasen har man på senare tid funnit stora faraoniska gravar med guldklädda mumier som vi ser på oasens museum. Vi besöker också den vackra Bennutigraven i Qasr Selim. På eftermiddagen kör vi mot Siwa-oasen som är den mest isolerade av oaserna. Denna resa går genom ett fantastiskt ökenlandskap där vi på vägen stannar vid öknens salta sjöar. Övernattning på Siwa Paradise hotell. (Helpension)

Dag 11. Siwa heldag (berget El Mawta - Shali - Alexander Den Stores mytomspunna orakeltempel - Amontemplet - Cleopatras bad - Ein Fetnas eller Abu Sherouf)

Hela denna dag ägnas åt den frodigt grönskande Siwa-oasen. Vi äter frukost på hotellet och besöker berget El Mawta - de dödas berg. Vidare besöker vi staden Shali där vi finner den äldsta bebyggelsen i Siwa. Under förmiddagen kommer vi också att fascineras av Alexander den stores mytomspunna orakeltempel och det faraoniska Amontemplet. I oasen finns också Cleopatras bad som vi ser innan vi njuter av solnedgången från Ein Fetnas eller Abu Sherouf. Övernattning på Siwa Paradise hotell. (Helpension)

Dag 12. Siwa - Begravningsplats från Andra världskriget och dess minnesmärke och militärmuseum - Alexandria

Efter frukost lämnar vi Siwa och beger oss av mot Medelhavskusten och Alexandria. På vägen besöker vi en begravningsplats från Andra världskriget och dess minnesmärke och militärmuseum. Väl framme i Alexandria checkar vi in på hotellet och har sedan resten av eftermiddagen och kvällen tid att på egen hand promenera i Alexandria och njuta av havsluften. (Frukost och lunch ingår)

Dag 13. Alexandria - Alexandrias Berömda Bibliotek - Katakomberna - Al Montaza palatset - Kairo

Vi äter frukost på hotellet och besöker Alexandrias berömda bibliotek. Därefter beger vi oss ned i katakomberna, underjordiska gravar från 100-talet e.Kr, 35 m under marken och den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten i en blandning av grekisk-romersk och faraonisk stil. Vi beundrar slutligen Al Montaza palatset och den vackra slottsparken. Därefter njuter vi av solnedgången vid Medelhavet och äter middag i Alexandria innan vi kör med buss eller bil till Kairo och checkar in på Safir hotell i centrala Kairo. (Frukost och lunch ingår)

Dag 14. Kairo heldag (Stora Pyramiderna och Sfinxen - Egyptiska museet och Tahrirtorget - Citadellet och Alabastermoskén -Khan El Khalili)

Vi äter frukost på hotellet och börjar sedan dagen med att se de imponerande stora pyramiderna och sfinxen. Därefter besöker vi Egyptiska museet och ser dess fantastiska samlingar av mumier och gravskatter från bland annat Tutankhamons grav i Konungarnas dal. Vid solnedgången besöker vi Citadellet och Alabastermoskén där man har utsikt över stora delar av Kairo. Kvällen ägnas åt de färgstarka bazaarerna i Khan El Khalili. (Frukost och lunch ingår)

Dag 15. Kairos äldsta stadsdelar (Hängande kyrkan - Ben Ezrasynagogan - Den romerska fästningen) - Skandinavien

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till Kairos äldsta stadsdelar där vi bland annat besöker den Hängande kyrkan, Ben Ezrasynagogan och den romerska fästningen. Vi avslutar med lunch för att sedan köra till flygplatsen och flyga hem till Skandinavien. (Frukost ingår, liksom middag på flyget)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert