En bild på en pagoda i Hpa An i Burma

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på en fiskare i hans båt

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på tempel i Bagan

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på solnedgång över Burma, Myanmar

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på fiskare i solnedgången

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på färgglada hus i Yangon

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på tempel i Burma

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på hus som är byggda på pinnar ovanför vattnet

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på bönder på ett fält i Mynamar

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

En bild på munkar på en bro i solnedgången

Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma

med Orient Travel

Karta över Kryssning på Irrawaddyfloden i Burma


Dag 1. Skandinavien – Bangkok

Flyg från Skandinavien till Yangon via Bangkok. (Måltider på flyget ingår)

Dag 2. Yangon (stadsrundtur, Shwedagon pagoden)

Ankomst till Yangon där vi blir mottagna på flygplatsen av Orient Travels representant och körs till det 5-stjärniga Savoy hotell nära Shwedagon pagoden. När vi har checkat in och har kommit till rätta skall vi på en rundtur i Yangon för att för att få överblick över denna Burmas största stad med ca 5 miljoner invånare. Yangon är landets viktigaste handelstad och tidigare huvudstad. Med sina många grönskande gator, parker och sjöar är Yangon en av Asiens charmigaste och livligaste storstäder. På kvällen besöker vi Shwedagon-pagoden och den över 100 m. höga kupolen som är täckt av ca 60 ton guld och ädelstenar. Pagoden är det viktigaste pilgrimsmålet i landet och det är de flesta burmesers dröm att besöka Shwedagon åtminstone en gång under sin livstid. Den ström av människor som färdas både på och runt pagoden är i sig en upplevelse och en god introduktion till ”the golden land”. 

Dag 3. Heldagstur i Yangon (Kalaywa Taywa Klostret, Nationalmuseet)

Vi börjar dagen med att besöka Kalaywa Taywa Klostret som är hem för över 1300 munkar och noviser. Här får vi inblick i buddhistmunkarnas liv och undervisning. Bland annat samlas munkarna mitt på dagen för genemsam lunch som är deras sista måltid för dagen. På eftermiddagen besöker vi Nationalmuseets spännande samling som ger oss en överblick över burmesisk historia, kultur, konst och konsthantverk samt landet olika folkgrupper och minoriteter. Dagens utflykt ger oss en god grund att stå på för att bättre förstå resans kommande upplevelser. (Frukost ingår)

Dag 4. Yangon – Mandalay (stadsrundtur i Mandalay)

Efter frukost kör vi till flygplatsen för inrikesflyget til Mandalay, landets näst största stad och Burmas kulturella centrum. Mandalay var det gamla kungarikets sista huvudstad innan engelsmännen annekterade området efter det tredje anglo-burmesiska kriget 1885. Flygplatsen i Mandalay ligger ca en timmes bilresa från stadens centrum och vårt hotell Mandaly City Hotel. Efter en kort paus beger vi oss ut på en rundtur i staden som är nästan oöverskådlig med sina otaliga sevärdheter. Vi koncentrerar oss om stadskärnan idag och besöker praktfulla tempel och kloster, konsthantverkare, livliga marknadsgator, intressanta museer och trevliga caféer och tehus. (Frukost ingår)

Dag 5. Området runt Mandalay (Amarapura, Inwa, Sagaing, U-Bein)

Dagen börjar med ett besök i Amarapura och Mahagandyone Klostret och följs av en tur med färja och en rundtur med hästvagn i Inwa, säte för det gamla Ava kungariket som hade makten under femhundra år fram till Mandalay-dynastin. Därefter tar vi oss över Irrawady floden till Sagaing, ett viktigt religiöst centrum. Här finns en mängd tempel och kloster högt belägna med en imponerande utsikt över bland annat floden och Mandalay på andra sidan. På vägen tillbaka till hotellet i Mandalay ser vi den långa teakträbron U-Bein. (Frukost ingår)

Dag 6. Kryssning på Irrawady, Mandalay - Mingun

Idag går vi ombord på en vacker teakträbåt som skall vara vårt hem under de kommande 3 dagarna (2 nätter) på vår kryssning mot Bagan. Vi går ombord ca kl. 12 och får först en välkomstdrink i salongen följt av lunch medan vi seglar uppströms til Mingun vid flodens västra strand. Här ser vi den nedersta delen av det som skulle ha blivit landets största tempel. Ett jordskalv satte stopp för bygget men bara fundamentet är överväldigande. Vi går en promenad i byn och ser här världens näst största klocka, den största finns i Kreml i Moskva men är sprucken och har därför inte kvar sin ursprungliga klang. Under kvällen ankrar vi och äter middag och bjuds sedan på en uppvisning av en dansgrupp från Mandalay. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Kryssning på Irrawady, Mingun - Yandabo

Tidigt på morgonen lättar vi ankar och fortsätter färden på floden. Under ca 2 timmar kan vi i lugn och ro betrakta livet på och omkring floden och njuta av morgonluften. Vi lägger sedan till i Sagaing och efter frukost finns det tid att göra en liten utflykt på land. Strax efter kl. 11 lämnar vi åter kaj och vid 13-tiden serveras lunch. Senare på eftermiddagen lägger vi till vid Yandabo som är en liten by där man huvudsakligen arbetar med krukmakeri, byn är även känd för att vara platsen där fred stiftades 1826 efter det första anglo-burmesiska kriget. (Frukost, lunch och middag ingår)


Dag 8. Kryssning på Irrawady, Yandabo – Bagan (tempel och pagoder i Bagan)

Vi lämnar Yandabo tidigt på morgonen för vår färd vidare mot Bagan, frukost serveras ombord. Om vi har gott om tid har vi eventuellt möjlighet att stanna till vid en av byarna längs floden, i annat fall njuter vi av soluppgången från båten. Strax efter kl. 10 går vi i land i Bagan och körs till Thazin Garden Hotel där vi checkar in. Bagan är ett av de rikaste arkeologiska områden i Asien och Burmas absolut största sevärdhet. Med över 4000 tempel och pagoder anses Bagan vara en av Asiens heligaste platser, på nivå med Benares och Jerusalem. De flesta tempel här är byggda mellan 1000 och 1300-talet. På 1200-talet kallades Bagan "de 4 miljoner pagodernas stad" och trots att Kublai Khan och en rad jordskalv har reducerat detta tämligen överdrivna antal, så är de tempel och pagoder som finns kvar i det närmaste oöverskådligt många. Under dagen kommer vi att besöka de mest intressanta templen och pagoderna utifrån historiska och religiösa perspektiv samt de arkitektoniskt mest intressanta byggnaderna. Att besöka tempel efter tempel blir aldrig tråkigt då varje tempel verkligen är unikt. (Frukost ingår)

Dag 9. Bagan (tid på egen hand)

Idag besöker vi fler av de intressanta templen och pagoderna i Bagan och kommer att ha tid på egen hand med möjlighet att ta sig runt i Bagan med hästvagn eller cykel eller rentav en tur med luftballong med en mäktig utsikt över Bagan. På landsbygden nära Bagan finns det möjlighet att se det lokala lackarbetet och hur de skickliga hantverkarna arbetar med olika stadier av lackfernissering över de sex månader som det ofta tar att färdigställa. (Frukost ingår)


Dag 10. Bagan – Heho / Inlesjön (rundtur med båt)

På morgonen efter frukost blir det transfer till Bagans flygplats för inrikesflyg till Heho i den höglänta Shanstaten. Man märker direkt när man stiger ur planet att luften är mycket svalare än i de låglänta områden vi hittills besökt och nätterna kan bli kalla här. Från Heho kör vi mot Inle genom det vackra landskapet och efter ca en timmes körning är vi framme i Nyaung Shwe vid Inlesjön, härifrån seglar vi med longtail båt ut till en av öarna och vårt hotell Golden Island Cottage. Inle är en mycket speciell plats - områdets vänliga stamfolk och deras livsstil, de urgamla pagoderna och den vackra naturen ger upplevelser att minnas. Vi skall nu på rundtur med båt och börjar med att besöka Phaung Daw Oo pagoden som är områdets viktigaste religiösa plats. Därefter besöker vi ett flertal hantverkare, bland annat ett silkesväveri, smeder och en cigarilltillverkare. Vi kommer också att bevittna de benpaddlande fiskarna från Intha-folket och deras unika fiskemetoder, Intha-folket bor på flytande förankrade öar i sjön med tillhörande flytande trädgårdar där de odlar grönsaker. Båten återvänder sedan till hotellet där vi övernattar. (Fruksot ingår)


Dag 11. Inle (vandring på landsbygden runt Inlesjön)

Vi äter frukost på hotellet och skall idag på en vandring i området runt Inlesjön genom vacker natur och Intha-byar på landsbygden där vi upplever lokalbefolkningens dagliga liv med jordbruk, hantverk och konsthantverk. Vandringen går i lugn takt och varar hela dagen med picnic-lunch och många pauser, vi vandrar ca 5 timmar. Vi börjar vid Inle-sjön och kommer först till byn Myay-Ni-Gone och fortsätter sedan genom en bambuskog till byn Yay-Mae-Pin. Så småningom kommer vi till Intha-byarna Kyun-gyi Taung och Myaunk där vi bland annat ser betelnötplantager, efter ytterligare en halvtimmes vandring stöter vi på den lokala marknaden om det är marknadsdag. I byn Than Taung äter vi picnic-lunch och vi skall därefter besöka byn Paya-Ni och södra Than Thaung där det finns tomat- och jordnötsplantager och där vi besöker ett hembränneri. Väl framme vid Than Thaungs båtkaj tar vi oss tillbaka till hotellet med båt vilket tar ca 40 minuter. Övernattning på hotellet. (Frukost och lunch ingår)


Dag 12. Inle – Indein – Inle (ruinbyn Inn Dein, Intha-folkets flytande öar

Om det är marknadsdag börjar dagens utflykt på marknaden dit bergsfolk från området kommer för att sälja och köpa varor. Därefter skall vi med båt ta oss till Inn Dein, vi seglar på en av de många små floder som förser Inle-sjön med vatten och på vägen kan vi ha turen att se hur bönderna tvättar sina bufflar i floden. Vi kommer fram till en by där vi går iland och skall därifrån promenera drygt en timme innan vi når Inn Dein ruinerna från 15 och 1600-talen som fram till år 2000 var nästan helt täckta av den omgivande vegetationen.  Ruinerna var en gång ett tempelkomplex och består av över 1000 pagoder och stupor byggda i typisk shanstil.  Vi promenerar tillbaka genom bambuskogen till vår båt och seglar sedan en stund på den vackra Inle-sjön och har återigen möjlighet att se Intha-folket och deras unika fiskemetoder och deras flytande öar. Åter till hotellet, tid på egen hand och övernattning. (Frukost ingår)

Dag 13. Inle / Heho – Yangon - Bangkok - Skandinavien

På förmiddagen blir det transfer till flygplatsen i Heho för inrikesflyget till Yangon. Sedan flyg via Bangkok hem till Skandinavien med hemkomst nästa dag. (Frukost ingår)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert