En bild på skyskrapor i Dubai

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

rundresor till oman med orienttravel

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

rundresor till oman med orienttravel

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

En bild på barn med hästar

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

En bild på kameler

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

rundresor till oman

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

En bild på män som säljer grönsaker

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

resa till oman

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

resor till oman

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

rundresor till oman

Historiska Oman och Moderna Dubai

med Orient Travel

Karta över Historiska Oman och Moderna Dubai


Dag 1. Skandinavien – Dubai (dhow cruise med middag)

Flyg från Skandinavien till Dubai. Ankomst på flygplatsen, mottagande och transfer till vårt hotell för incheckning. På kvällen tar vi oss till Dubai Creek som sträcker sig långt in i Dubai för att följa med på en dhow cruise som är ett ypperligt sätt att kvällstid få se och uppleva stadens alla ljus. Denna mysiga båttur inkluderar komplett middagsbuffet med dryck, kaffe och vatten. (Måltid på flyget ingår samt middag på dhow cruise).

Dag 2. Dubai (stadsrundtur)

Förmiddagen njuter vi på egen hand och på eftermiddagen upplever vi kontrasterna mellan det gamla och nya Dubai när vi utforskar denna snabbt växande stad. Vi börjar med att beskåda det berömda segelformade hotellet Burj Al Arab som är den byggnad de flesta förknippar med Dubai och besöker sedan den vackra Jumairah moskén. Därefter kör vi genom staden förbi palats och lyxiga bostadskvarter och kommer fram till Al Bastakiya som är Dubais äldsta stadsdel med låga byggnader i traditionell stil. Vi korsar så småningom Dubai Creek med vattentaxi och besöker kryddmarknaden på andra sidan. Avslutningsvis besöker vi den överdådiga guldmarknaden där vi har tid att på egen hand uppleva hur landets rikedom kan yttra sig. (Frukost ingår).

Dag 3. Dubai (Rabiaoasen och ökenäventyr, Burj Khalifa)

Vi ger oss av tidigt för att idag uppleva den vackra Rabiaoasen. På vägen till Rabia kör vi genom ökenlandskapet och får uppleva spännande körning över sanddynerna, vi stannar också till och provar på sand boarding. Väl framme i Rabia välkomnas vi i en traditionell Majlis och bjuds på arabiskt kaffe och dadlar. Vi besöker sedan de eleganta häststallen med arabiska hästar och får prova på att rida på kameler. Mitt på dagen bjuds vi på picnic-lunch i den rogivande oasen för sedan att promenera i de vackra dadelplantagerna och uppleva naturen i området. Njut av lugnet innan det är dags att åter bege sig till storstadsmyllret i Dubai och världens högsta byggnad Burj Khalifa. Ingen byggnad i modern historia har väckt så mycket nyfikenhet, rykten och intriger som Burj Khalifa. Detta besök kommer besvara alla dina frågor! Från 124:e våningen i världens högsta byggnad får du uppleva ett arkitektoniskt underverk av yttersta ingenjörskonst. Och inte minst känna hur det är att betrakta världen nedanför från så hög höjd. (Frukost och lunch ingår).

Dag 4. Dubai – Muscat (city tour)

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss till flygplatsen och flyger den korta sträckan till Muscat i grannlandet Oman. Här välkomnas vi av våra lokala representanter och körs till hotellet. På eftermiddagen gör vi en liten stadsrundtur i Muscats gamla stadskärna. Vi besöker Bait Al Zubair museet och den lokala marknaden där det handlas flitigt med dagens fångst från havet och böndernas färska frukt och grönsaker. Vi ser också Sultanens Palats som flankeras av de portugisiska 1500-tals forten Jalali och Mirani. Övernattning på Al Falaj Hotel. (Frukost ingår).

Dag 5. Muscat ( Grand Mosque) - Nizwa (Nizwa Fort - Nizwa Souq - Bahla - Jabrin castle)

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och besöker den vackra moskén i Muscat och kör sedan inåt landet mot Nizwa genom Sumail Gap som delar östra och västra bergskedjan Hajar som löper paralellt med Omans nordkust. Väl framme i Nizwa kan vi se palatsen varifrån det gamla Kungariket Nizwa styrdes. Vi besöker det Runda fortet från Yarubadynastin och den lokala marknaden i Nizwa där det finns ett stort utbud av lokalt silverarbete, i synnerhet traditionellt utsmyckade bältesknivar – khanjars. Resan fortsätter till Bahla som är området för den äldsta civilisationen i Oman och listad på UNESCO’s världsarvslista, i Bahla finns bland annat ett stort fort byggt i lera som man har restaurerat på senare tid. Bahla är idag känt som krukmakeriets huvudstad i Oman och vi utnyttjar möjligheten att besöka aktiva krukmakare i staden. Inte långt från Bahla besöker vi bastionen i Jabrin som var Kungasätet under Yarubadynastin 1624 till 1744. Vi övernattar på Al Diyar Hotell i Nizwa. (Frukost ingår).

Dag 6. Heldagsutflykt från Nizwa (Jebel Shams - Al Hamra - Misfat al abrein - Bait al Safah)

Efter frukost ger vi oss ut på en heldagstur i 4-hjulsdrivna bilar, vårt första mål är berget Jebel Shams – solens berg. På vår färd uppför det 3018 m höga berget möter vi lokala bergsfolk – shawawis som tillverkar och säljer handvävda ullmattor i vackra röda, bruna och svarta mönster. Väl uppe på toppen har vi en enastående utsikt ned i djupet av Oman’s Grand Canyon. Färden fortsätter mot byn Al Hamra där vi finner Oman’s äldsta bevarade byggelse, hela byn är byggd på en lutande bergshäll. Vi besöker Bait Al Safah som är ett av de traditionella gamla lerhusen öppet för besökare. Efter lunch fortsätter vi till den pittoreska bergsbyn Misfat Al Abrein som ligger vackert på en bergssida, livet är primitivt och enkelt och tiden verkar ha stannat här hos de vänliga bergsfolken. Innan vi återvänder till Nizwa besöker vi ruinstaden Tanuf och dess kända klara sötvattenkällor. Övernattning på Al Diyar Hotell i Nizwa. (Frukost ingår).

Dag 7. Nizwa - Birkat al Mawz - Al Mansfah - Wadi Bani Khalid - Sharqiya Sands (Wahiba Sands)

Vi äter en tidig frukost och checkar ut från hotellet för att lämna Nizwa och köra mot Ibra, på vår färd kör vi förbi den vackra oasen Birkat Al Mawz där vi finner ruinerna av staden Tanuf från gammal tid. I Ibra finner vi den övergivna handelsbyn Al Mansfah som trots att det är flera hundra år sedan den blomstrade fortfarande har kvar sin ursprungliga charm och karaktär. Färden fortsätter genom Wadi Bani Khalid, en av Oman’s vackraste dalgångar med ändlösa dadelodlingar, små byar, grönskande oaser och kristallklara källsjöar där vi stannar och har möjlighet att simma och svalka oss. Så småningom närmar vi oss det böljande landskapet av gyllene sanddyner i Wahiba Sands som för tankarna till forna karavaner, vi kör på höjdryggar och genom dalar av sand och kommer fram till campen där en välbehövd middag väntar oss hos öknens beduiner. Övernattning på Safari desert camp. (Frukost och middag ingår).

Dag 8. Wahiba Sands - Sur Dhow yards - Ayjah village - Turtle watch - Ras Al Had

Att vakna med soluppgången i öknen är en speciell upplevelse, temperaturen stiger snabbt med solens strålar och dagstemperaturen kan mitt på sommaren passera 50º C men stannar på en behaglig nivå under vinterhalvåret. Vi äter frukost och kör mot kusten och staden Sur som förr var den stora hamnen mot Östafrika, här byggdes tidigare de traditionella dhows för hand, ett hantverk som nu till stor del ersatts av modern teknik. På vägen kommer vi förbi byn Ayjah som är byggd i typisk Omansk stil. På eftermiddagen checkar vi in på Ras Al Had Hotell i Sur och har tid att ta det lugnt och äta middag inför kvällens utflykt till Ras Al Jinz där vi har den unika möjligheten att se de magnifika havssköldpaddorna. Det kommer upp till 100.000 havssköldpaddor varje år för att lägga sina ägg på stranden och detta är en viktig plats för hela världens havssköldpaddor. Under morgontimmarna gräver sig nykläckta sköldpaddor upp ur sanden för att ta sig till vattnet och där de lever i mellan 30 och 50 år innan de blir könsmogna och återkommer denna plats för att sluta cirkeln. Övernattning på Ras Al Had Hotell. (Frukost och middag ingår).

Dag 9. Ras Al Had - Qalhat - Bibi Miriam - Wadi Tiwi - Fins Beach - Bimah Sinkhole - Muscat

Vi checkar ut från hotellet för att under dagen följa kustvägen upp till Muscat. Vi kommer först till Qalhat där vi finner Bibi Miriams grav som är den enda återstående byggnaden efter portugisernas våldsamma härjningar år 1503. Vidare kör vi igenom bildsköna Wadi Tiwi dalen och kommer så småningom fram till den vita sandstranden Fins Beach. Vi besöker den djupa förkastningssänkan Bimah Sinkhole, en spektakulär geologisk formation i landskapet, för sedan att följa den vackra bergiga kusten upp till Muscat där vi checkar in på Al Falaj Hotel. (Frukost och picnic-lunch ingår).

Dag 10. Muscat - Skandinavien

Transfer till Muscat flygplats för flyget hem till Skandinavien. (Frukost och måltid på flyget ingår).

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert