rundresor till Sydafrika

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

safari i sydafrika

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

Resa till Sydafrika

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

resor till Sydafrika

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

safari i krugerparken

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

safari i sydafrika

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

rundresor till Sydafrika

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

rundresor till Sydafrika

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

rundresor till Sydafrika med orienttravel

Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari

med Orient Travel

Karta över Gruppresa till Sydafrika med Kapstaden och safari


Dag 1. Skandinavien – Kapstaden

Flyg från Skandinavien med ankomst till Kapstaden nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Kapstaden

Vi anländer till Kapstadens internationella flygplats där vi möts av vår representant och chaufför/guide. När vi har hämtat vårt bagage lämnar vi flygplatsen och beger oss till vårt hotell där vi checkar in och har sedan resten av dagen på egen hand.

Dag 3. Kapstaden (Stadsrundtur i grupp med bl.a. Green Market Street, Company Gardens, Malaykvarteren och Taffelberget)

På morgonen hämtas vi upp på hotellet för att göra en förmiddagstur i staden. Vi beundrar utsikten över de orörda stränderna i Camps Bay, Clifton och Sea Point och kör förbi Cape Town Stadium och genom det fina samhället vid kusten till stadskärnan. Här besöker vi Green Market Square där försäljarna håller sina små stånd öppna, och sträcker på benen med en promenad i parken Company Garden. Vår tur fortsätter förbi parlamentshuset, stadshuset och slottet innan vi går in i ”Bo Kaap”, även känd som det malaysiska kvarteret. Här lär vi oss mer om historien för detta område med sina färggranna hus och pittoreska kullerstensgator. Vi gör också ett stopp hos “Jewel Africa” där vi får lära oss mer om diamanter, tanzanit och andra autentiska afrikanska skatter och kan, om vi önskar, passa på att göra ett minnesvärt inköp. Nästa stopp på stadsrundturen är Taffelberget där vi tar linbanan upp på toppen för att skåda utsikten från ett utav världens sju nya naturliga underverk (OBS linbanan kan hålla stängt vid dåliga väderförhållanden och ingår därför inte utan betalas på plats). Efter att ha njutit till fullo av den helt makalösa utsikten kör vi tillbaka till hotellet, eller fortsätter dagen på egen hand från Taffelberget. (Frukost ingår)


Dag 4. Kapstaden (Heldagstur i grupp till Kapudden med bl.a. Seal Island, Chapman’s Peak, Godahoppsudden, Boulders Beach & Kirstenboschs trädgårdar)

Efter frukost blir vi hämtade på hotellet och ansluter till gruppen och vår guide som vi ska dela dagen med. Vår resa till Kapudden tar oss längs den natursköna kustvägen vid Atlanten där vi passerar de orörda stränderna i Clifton och Camps Bay med sin mjuka vita sand och azur färgade vatten. De formidabla 12 apostlarnas toppar visar sig på ena sidan av vägen medan klippor och otroliga bergsformationer stupar ner i iskalla Atlanten på andra sidan, och det är enkelt att förstå varför detta anses vara en av världens vackraste platser. Först anländer vi till den pittoreska fiskebyn Hout Bay varifrån vi gör en båttur till Seal Island där sydafrikanska pälssälar samlas i tusentals under sommarmånaderna. Vi fortsätter och kör söderut längs Chapman’s Peak med sina storslagna vyer till Godahoppsuddens naturreservat. Här växer ”fynbos” som är namnet på den unika buskvegetationen i området och platsen är även hem till många olika arter av fåglar, bergs-zebror och babianer. Vi äter lunch med en makalös utsikt över False Bay och kan sedan ta linbanan upp till fyren för en ännu bättre utsiktspunkt. På Boulders Beach i Simon’s Town besöker vi pingvinkolonin för att se de sydafrikanska pingvinerna på nära håll innan vi avslutar dagen med att besöka Kirstenbosch botaniska trädgård. När eftermiddagssolen sänker sig över Taffelbergets toppar och de sista solstrålarna reflekteras i träden och blommorna omkring oss avslutar vi vår magiska dag och återvänder till vårt hotell. (Frukost ingår)


Dag 5. Heldagstur i grupp runt Cape Winelands (Anura vingård med vinprovning & ostavsmakning, Franschhoek, Stellenbosch)

Efter frukost på hotellet så kör vi nordväst mot Paarl. Första stoppet under förmiddagen kommer att bli på Anura Wine Estate där vi får vår första vinprovning för dagen, tillsammans med en passande ostavsmakning. Efter rundturen på vingården och smakupplevelsen kör vi vidare mot byn Franschhoek som ligger vackert inbäddad mellan bergen, och innan vi kommer fram till byn görs ett fotostopp vid Groot Drakenstein-fängelset där Nelson Mandela satt fängslad innan han släpptes i februari 1990. Efter en kort rundtur i den lilla staden kommer en andra vinprovning att äga rum i Franschhoek, följt av ett lunchstopp. Efter lunch fortsätter turen västerut längs den magiska vägen till Stellenbosch. Det är lätt att förstå varför Simon van der Stel, den första guvernören för den nederländska kapkolonin, beslutade att slå sig ner och bygga upp en by just här bland bergen. De vita traditionella holländska husen, de ek-kantade småvägarna och de majestätiska Hottentots-Holland bergen i bakgrunden bidrar alla till områdets otroliga charm som vi sent kommer att glömma. Vi återvänder till vårt hotell i Kapstaden med många fina minnen och foton. (Frukost ingår)

Dag 6. Kapstaden – Johannesburg – Safari

Efter frukost checkar vi ut och får transfer till Kapstadens flygplats för avresa till Johannesburg. Vi kommer fram till flygplatsen och får transfer till vår lodge ca 3 timmar utanför Johannesburg. Om tiden tillåter äter vi lunch på lodgen innan det är dags att åka på en eftermiddagssafari. Vi återvänder till vår lodge för middag och övernattning. Beroende på boendestandard så sker safarin antingen i Pilanesberg eller Mabula naturreservat utanför Johannesburg. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Game Drive – Safari

Idag går vi upp riktigt tidigt (före gryningen) för att åka på morgonens safari. Efter te, kaffe och något litet att äta åker vi i öppna 4-hjulsdrivna jeepar med en erfaren ranger/viltguide. Efter morgonsafarin återvänder vi till lodgen för frukost och får sedan tid av att njuta av lodgens faciliteter. Efter lunch sker nästa safari/game drive som kommer att fortsätta till tidig kväll och vi får då även möjlighet att uppleva de djur som kommer fram när mörkret faller. När vi har njutit upplevelsen av den fantastiska solnedgången och de spännande vilda djuren återvänder vi och på kvällen serveras middag i lodgen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 8. Game Drive – Safari

Även idag går vi upp riktigt tidigt (före gryningen) för att åka på morgonens safari. Efter te, kaffe och något litet att äta åker vi i öppna 4-hjulsdrivna jeepar med en erfaren ranger/viltguide. Efter morgonsafarin återvänder vi till lodgen för frukost och får sedan tid av att njuta av lodgens faciliteter. Efter lunch sker nästa safari/game drive som kommer att fortsätta till tidig kväll och vi får då även möjlighet att uppleva de djur som kommer fram när mörkret faller. När vi har njutit upplevelsen av den fantastiska solnedgången och de spännande vilda djuren återvänder vi och på kvällen serveras middag i lodgen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 9. Safari - Johannesburg – Skandinavien

Även idag blir vi väckta tidigt på morgonen (före gryningen) för att göra en morgonsafari innan frukost. Efter frukost checkar vi ut för att bege oss till Johannesburg flygplats (ca 3 timmars körning) för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert