Resor till Georgien med Orient Travel

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

Baku

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

rundresor till kaukasus

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

Gruppresa till Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

Resor till Georgien med Orient Travel

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

rundresor till kaukasus med orienttravel

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

resor till kaukasus

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

resa till kaukasus

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

Tbilisi - Resor till Georgien med Orient Travel

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

Resor till Georgien med Orient Travel

Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan

med Orient Travel

Karta över Gruppresa till Georgien och Azerbajdzjan


Dag 1. Skandinavien – Tbilisi

Flyg från Skandinavien till Tbilisi internationella flygplats i Georgien. Vi ankommer till flygplatsen och får transfer till vårt hotell där vi checkar in för övernattning.


Dag 2. Tbilisi (Stadsrundtur med Metekhikyrkan, Narikala fort, svavelbaden, Sionikatedralen och Anchiskhati)

Vi äter frukost på hotellet innan det är dags att möta vår guide i lobbyn för att under dagen bekanta oss med vackra Tbilisi. Staden har återuppbyggts under århundraden men har ändå behållit den traditionella georgiska ortodoxa stilen. Tbilisis främsta sevärdheter ligger på gångavstånd till varandra och vi börjar vid Metekhikyrkan som byggdes under 1200-talet på en klippa längs med floden Mtkvari. Därefter kommer vi till Narikalafortet från 300-talet som dominerar stadssiluetten i Old Town och är en mäktig syn. Vi fortsätter dagen med att upptäcka de tegelvälvda underjordiska svavelbaden med sitt heta källvatten, cafégatan Shardeni, synagogan, Sionikatedralen och slutligen Anchiskhati, Tbilisis äldsta basilika. Vi promenerar över fredsbron som binder samman den nyare delen Rike Park med Old Town, och härifrån har vi också en imponerande utsikt över staden. Kvällen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Tbilisi. (Frukost ingår)


Dag 3. Tbilisi – Mtskheta (Jvari kloster, Svetitskhoveli katedral) – Gori med grottstaden Uplistsikhe) – Tbilisi

När vi avnjutit vår frukost på hotellet kör vi till Mtskheta, en av Georgiens tidigare huvudstäder och nu ett viktigt religiöst centrum och även hem åt ett stadsmuseum som finns med på UNESCOS världsarvslista. Alldeles i närheten stannar vi vid det välkända Jvariklostret som byggdes under 500-talet högt uppe på en kulle där floderna Mtkvari och Aragvi möts och flyter samman. Vi fortsätter sedan till Svetitskhoveli katedral inne i Mtskheta som sägs vara den plats där Jesus heliga tunika brändes och promenerar sedan längs de smala gatorna i staden och har chans att köpa med oss någon souvenir om så önskas. Resan fortsätter sedan mot Gori, födelseplatsen för den sovjetiske ledaren Josef Stalin. Vi gör ett fotostopp vid Stalins museum och fortsätter till grottstaden Uplistsikhe med ursprung så tidigt som 0000-talet f.Kr., och grottstaden var då en plats för hedniska ritualer, långt innan Georgien blev kristet. På kvällen återvänder vi till Tbilisi för övernattning. (Frukost ingår)


Dag 4. Tbilisi – Alaverdi kloster – Gremi (Gremi fästning) – Khareba Winery (vinprovning) – Tsinandali (Tsinandali Estate & museum) - Tbilisi

På morgonen kör vi mot Kakheti regionen – Georgiens främsta vindistrikt och även hem åt hundratals historiska och arkitektoniska monument. Vi besöker Alaverdi kloster som när det byggdes under 1000-talet var en av dåtidens högsta strukturer och omgivningarna är vingårdar som drivs av munkarna i området. Vi fortsätter dagen med att besöka Gremi, tidigare huvudstad i forna kungariket Kakheti. Här kan vi se citadellet och återstoden av slottet där de Kakhetiska kungarna levde under 1500-talet då det var en livlig handelsstad längs med Sidenvägen, tills Shah Abbas I av Persiens arméer jämnade stora delar av staden med marken år 1615. Efteråt fortsätter vi vår resa till Kaukasusbergens fot och en tunnel urkarvad ur berget som fungerar som vinkällare. Här, hos vintillverkaren Khareba, bjuds vi på en trevlig vinprovning. Vi fortsätter mot byn Tsinandali som är känd för sin historiska egendom och vingård som en gång i tiden tillhörde den aristokratiske poeten Alexander Chavchavadze. Här gör vi ett besök till familjemuseet och tar en promenad i den vackra parken. På kvällen kör vi tillbaka till Tbilisi för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 5. Tbilisi – Lagodekhi – Sheki (Shaki Khans palats)

Det är idag dags att lämna Georgien och vi kör idag till Lagodekhi och över gränsen till Azerbajdzjan. När vi avklarat alla formaliteter, och bytt fordon och guide så tar vi oss vidare in i Azerbajdzjan till den mycket gamla staden Sheki belägen på en pittoresk kulle intill Kaukasusbergen. Här besöker vi Shaki Khans palats från 1762, ett unikt exempel på kombinationen av arkitektur och tradition och den otroligt detaljerade insidan prydd med glasmosaik från väggar till tak är slående vacker. Efter vårt besök kommer vi till vårt hotell i Sheki där vi övernattar. (Frukost ingår)

Dag 6. Sheki – Shemakha (Jumamoskén, Shahihandan mausoleum, Shirvan Khans grav) - Baku

Efter frukost kör vi mot Shemakha, en stad som grundades så tidigt som på 400-talet f. Kr., och långt senare var huvudstad för kungariket Shirvan och ett residens för rikets shah. Som en av de viktigare städerna längs sidenvägen har Shemakha lockat till sig folk sedan urminnes tider, och dess vackra natur och rika historia kan upplevas än idag. Trots flertalet jordbävningar så finns här många historiska monument bevarade, bland annat Jumamoskén med sina två minareter från år 743, Shahihandan mausoleum och Shirvan Khans grav. På kvällen kör vi till huvudstaden Baku där vi checkar in på vårt hotell. (Frukost ingår)


Dag 7. Baku (stadsrundtur med Martyrs’ Lane, Jungfrutornet, Jumamoskén, Shirvanshahs palats och Bibi-Heybatmoskén) – Gobustan Nationalpark - Baku

När vi avnjutit vår frukost så är det dags att upptäcka Baku, Azerbajdzjans huvudstad. Vi börjar vid Martys’ Lane i Highland Park som binder samman stadskärnan med en kabelbana. Vi får en vacker panoramavy över staden och ser Bakus bukt öppna upp sig framför oss. Vi fortsätter till Jungfrutornet, ett landmärke och en högt älskad symbol för staden och hela landet där det gåtfullt blickar ut mot havet från den södra sidan av Bakus gamla, muromgärdade historiska kärna Icheri Sheher. Inne i Icheri Sheher, den gamla staden, fortsätter vi till Jumamoskén eller Fredagsmoskén som har funnits här sedan 1100-talet, och enligt många arkeologer var platsen ett center för hedningar där elddyrkare samlades. Därefter upptäcker vi Shirvanshahs palats, det mest slående exemplet av medeltida palatsarkitektur i Azerbajdzjan och även den historiska Bibi-Heybat moskén. Den spännande strukturen, byggd av på 1990-talet är en rekonstruktion av moskén med samma namn som byggdes under 1200-talet av Shirvansha Farrukhzad II Ibn Ahsitan II som blev totalförstörd av bolsjeviker 1936. Senare under dagen gör vi ett besök till det kända matt-muséet. Beläget i centrala Baku ställer museet ut azerbajdzjanska mattor och tillbehör av olika vävteknik och material från olika tidsperioder. Vi kör sedan 60 km söderut till Gobustan vid Kaukasusbergens sydöstra spets, i översättning ”ravinland”. Gobustan är ett halvökenområde fyllt av klyftor och raviner. Bland de otaliga grottorna finns här över 6000 klippmålningar och förhistoriska hällristningar. På eftermiddagen återvänder vi till Baku och vårt hotell för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 8. Baku – Skandinavien

Transfer till flygplatsen i tid för hemresa mot Skandinavien.

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert