Resor till Georgien med Orient Travel

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

resor till kaukasus med orienttravel

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

resor till kaukasus

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

Jvari kloster

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

Tbilisi - Resor till Georgien med Orient Travel

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

resor till kaukasus

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

Armenien

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

Resor till Georgien med Orient Travel

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

resa till kaukasus

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

Geghard

Gruppresa till Armenien och Georgien

med Orient Travel

Karta över Gruppresa till Armenien och Georgien


Dag 1. Skandinavien – Jerevan

Flyg från Skandinavien till Jerevan internationella flygplats i Armenien. Vi ankommer till flygplatsen i Jerevan och får transfer till vårt hotell där vi checkar in för övernattning.


Dag 2. Jerevan – Echmiadzin (Echmiadzin katedral, Zvartnots ruiner) – Jerevan (stadstur med Tsitsernakaberd minnesmärke, Cafesijan konstmuseum och Vernissage loppmarknad)

På morgonen möter vi upp vår guide och påbörjar vår rundtur kring Armeniens huvudstad Jerevan. Vi kör till Echmiadzin strax västerut från Jerevan där vi ser den vackra heliga katedralen som är centret för den armeniska apostoliska kyrkan, och även ett viktigt center för kristendomen i hela världen. I närheten gör vi ett stopp vid ruinerna av Zvartnots katedral från 600-talet och som idag är ett UNESCO världsarv. Vi tar oss sedan till Tsitsernakaberd där vi promenerar genom minnesparken och besöker museet tillägnat offren av det armeniska folkmordet i början av 1900-talet. Det är senare dags för oss att bekanta oss lite närmre med dagens Armenien genom att besöka häftiga Cafesijans moderna konstmuseum och Vernissage loppmarknad för en bättre inblick i hur den traditionella och moderna kulturen och konsten smälter samman. Vi övernattar på hotell i Jerevan. (Frukost ingår)

Dag 3. Jerevan – Khor Virap kloster – Noravank kloster - Jerevan

Efter frukost påbörjar vi vår tur till klostret Khor Virap högt uppe på en kulle nära den turkiska gränsen och med en magnifik utsikt över berget Ararats snöklädda topp. Platsen är ett pilgrimsmål och den vackra kyrkan som nästan liknar ett slott har stor betydelse för den armeniska kristendomen. Vi fortsätter färden mot det religiösa och kulturella centret Noravank från 1200-talet. Noravank kloster är beläget i en smal dalgång, känd för sina höga tegelröda klippväggar. Klostrets skönhet beundras av tusentals besökare per år, inte bara för dess arkitektur och historia utan också för dess harmoni med naturen och omgivningen. Det är sedan dags att ta oss tillbaka till Jerevan där vi övernattar. (Frukost ingår)


Dag 4. Jerevan – Sevansjön (Sevanavank kloster) – Garnitemplet – Geghard kloster - Jerevan

Efter frukost kör vi till Sevansjön, en av de största alpina sötvattensjöarna i världen. 1900 meter över havet njuter vi av det vackra landskapet och det kristallklara vattnet och gör ett besök till Sevanavank kloster vackert beläget på en udde. Resan fortsätter sedan söderut till orten Garni och dess tempel som byggdes åt solguden Mehr och är nu det bästa kvarvarande exemplet på hednisk tro och kultur i Armenien. När kristendomen tog över år 301 så förlorade templet sin betydelse och blev därefter ett sommarresidens för kungligheterna. Några kilometer bort ligger klostret i Geghard som är delvis hugget direkt ur berget och ett UNESCO världsarv. Klostret är ett arkitektoniskt mästerverk från 1200-talet och komplexet är rikt på vackra skulpturer och detaljer så som ”khachkars”, traditionell armenisk konst där kors karvas ut ur sten. Efteråt återvänder vi till Jerevan för övernattning. (Frukost ingår)


Dag 5. Jerevan – Tbilisi (Stadsrundtur med Metekhikyrkan, Narikala fort, svavelbaden, Sionikatedralen och Anchiskhati)

Vi äter frukost på hotellet och får sedan transfer (utan guide) över gränsen till Georgien och huvudstaden Tbilisi, en körning på drygt 5 timmar. När vi kommer fram checkar vi in på vårt hotell och kan vila en kort stund innan det är dags att möta vår guide i lobbyn för att under eftermiddagen bekanta oss med vackra Tbilisi. Staden har återuppbyggts under århundraden men har ändå behållit den traditionella georgiska ortodoxa stilen. Tbilisis främsta sevärdheter ligger på gångavstånd till varandra och vi börjar vid Metekhikyrkan som byggdes under 1200-talet på en klippa längs med floden Mtkvari. Därefter kommer vi till Narikalafortet från 300-talet som dominerar stadssiluetten i Old Town och är en mäktig syn. Vi fortsätter dagen med att upptäcka de tegelvälvda underjordiska svavelbaden med sitt heta källvatten, cafégatan Shardeni, synagogan, Sionikatedralen och slutligen Anchiskhati, Tbilisis äldsta basilika. Vi promenerar över fredsbron som binder samman den nyare delen Rike Park med Old Town, och härifrån har vi också en imponerande utsikt över staden. Kvällen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Tbilisi. (Frukost ingår)


Dag 6. Tbilisi – Mtskheta (Jvari kloster, Svetitskhoveli katedral) – Gori med grottstaden Uplistsikhe) – Tbilisi

När vi avnjutit vår frukost på hotellet kör vi till Mtskheta, en av Georgiens tidigare huvudstäder och nu ett viktigt religiöst centrum och även hem åt ett stadsmuseum som finns med på UNESCOS världsarvslista. Alldeles i närheten stannar vi vid det välkända Jvariklostret som byggdes under 500-talet högt uppe på en kulle där floderna Mtkvari och Aragvi möts och flyter samman. Vi fortsätter sedan till Svetitskhoveli katedral inne i Mtskheta som sägs vara den plats där Jesus heliga tunika brändes och promenerar sedan längs de smala gatorna i staden och har chans att köpa med oss någon souvenir om så önskas. Resan fortsätter sedan mot Gori, födelseplatsen för den sovjetiske ledaren Josef Stalin. Vi gör ett fotostopp vid Stalins museum och fortsätter till grottstaden Uplistsikhe med ursprung så tidigt som 0000-talet f.Kr., och grottstaden var då en plats för hedniska ritualer, långt innan Georgien blev kristet. På kvällen återvänder vi till Tbilisi för övernattning. (Frukost ingår)


Dag 7. Tbilisi – Alaverdi kloster – Gremi (Gremi fästning) – Khareba Winery (vinprovning) – Tsinandali (Tsinandali Estate & museum) - Tbilisi

På morgonen kör vi mot Kakheti regionen – Georgiens främsta vindistrikt och även hem åt hundratals historiska och arkitektoniska monument. Vi besöker Alaverdi kloster som när det byggdes under 1000-talet var en av dåtidens högsta strukturer och omgivningarna är vingårdar som drivs av munkarna i området. Vi fortsätter dagen med att besöka Gremi, tidigare huvudstad i forna kungariket Kakheti. Här kan vi se citadellet och återstoden av slottet där de Kakhetiska kungarna levde under 1500-talet då det var en livlig handelsstad längs med Sidenvägen, tills Shah Abbas I av Persiens arméer jämnade stora delar av staden med marken år 1615. Efteråt fortsätter vi vår resa till Kaukasusbergens fot och en tunnel urkarvad ur berget som fungerar som vinkällare. Här, hos vintillverkaren Khareba, bjuds vi på en trevlig vinprovning. Vi fortsätter mot byn Tsinandali som är känd för sin historiska egendom och vingård som en gång i tiden tillhörde den aristokratiske poeten Alexander Chavchavadze. Här gör vi ett besök till familjemuseet och tar en promenad i den vackra parken. På kvällen kör vi tillbaka till Tbilisi för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 8. Tbilisi – Skandinavien

Transfer till flygplatsen i tid för hemresa mot Skandinavien.

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert