Gruppresa till äventyrliga Oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

rundresor till oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

resa till oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

rundresor till oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

resa till oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

rundresor till oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

rundresor till oman med orienttravel

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

rundresor till oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

resa till oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

resor till oman

Gruppresa till äventyrliga Oman

med Orient Travel

Karta över Gruppresa till äventyrliga Oman


Dag 1. (Söndag) Skandinavien - Muscat

Flyg från Skandinavien till Muscat. Sen ankomst på flygplatsen, mottagande och transfer till vårt hotell för övernattning. (Middag på flyget ingår)


Dag 2. (Måndag) Muscat (Stadsrundtur med Grand Mosque, Muttrah Souq, Al Alam Palace & båttur)

Idag börjar vi vårt äventyr i Oman med att besöka den femte största moskén i världen, Sultan Qaboos Grand Mosque. Vi passerar diplomatkvarteret och kommer till Muttrah Souq, landets äldsta och största marknad. Byggd i traditionell stil och med både gamla och nya handelsvaror kan vi hitta många fynd här. Här säljs allt från silversmycken till traditionellt utsmyckade bältesknivar och i de smala gränderna möts vi av dofterna av sandelträ och olibanum. Nästa stopp är sultanens palats Al Alam, som flankeras av de portugisiska 1500-tals forten Jalali och Mirani och därefter ett museum med traditionella artefakter där vi lär oss mer om Muscats historia. För att avsluta denna dag på bästa sätt åker vi ut på en båttur medan vi sippar på vår första kopp ”kahwa”, traditionellt omanskt kaffe och delar våra upplevelser av dagen med varandra. (Frukost och lunch ingår)


Dag 3. (Tisdag) Muscat – Wadi Shab & Wadi Tiwi – Bimmah Sinkhole – Sur (Dhow Factory) – Ras Al Hadd (Ras Al Jinz sköldpaddsreservat)

Vad som skiljer Oman från de andra gulfländerna är dess mångfaldiga natur då här finns allt från bergsområden till öken till tropiska wadis. Vi börjar därför vår dag med att utforska en del av den fantastiska naturen på vår vandring genom Wadi Shab och Wadi Tiwi. Wadi är ett arabiskt uttryck för dal eller dalgång, och i Oman är dessa oaser med klart turkost vatten ett måste att besöka. Tillsammans med vår guide kommer vi överens om det bästa sättet att spendera vår tid här. Det finns till exempel möjlighet för en simtur så glöm inte att ta med badkläderna. Vi fortsätter sedan förbi den djupa förkastningssänkan Bimmah Sinkhole, en spektakulär geologisk formation med azurblått vatten och kommer slutligen fram till kusten och fiskarstaden Sur som förr var den stora hamnen mot Östafrika. Här byggdes tidigare de traditionella båtarna ”dhows” för hand, ett hantverk som nu till stor del ersatts av modern teknik och vi gör här ett besök till museet och den tillhörande verkstaden. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell i Ras Al Hadd och har tid att ta det lugnt och äta middag inför kvällens utflykt till sköldpaddsreservatet Ras Al Jinz där vi har den unika möjligheten att se de magnifika havssköldpaddorna. Det kommer upp till 100.000 havssköldpaddor varje år för att lägga sina ägg på stranden och detta är en viktig plats för hela världens havssköldpaddor. Under morgontimmarna gräver sig nykläckta sköldpaddor upp ur sanden för att ta sig till havet där de lever mellan 30 och 50 år innan de blir könsmogna och återkommer till denna plats för att sluta cirkeln. (Frukost och middag ingår)

Dag 4. (Onsdag) Ras Al Hadd – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands

Idag kör vi längs den otroligt vackra kuststräckan och sedan inåt landet innan vi når Wadi Bani Khalid, en av Oman’s vackraste dalgångar och den mest älskade bland både turister och lokalbefolkningen. Med sina grönskande oaser, palmer och turkosa kristallklara källsjöar är det lätt att förstå varför. Så småningom närmar vi oss det böljande landskapet av gyllene sanddyner i Wahiba Sands som för tankarna till forna karavaner, vi kör på höjdryggar och genom dalar av sand och kommer fram till campen där en välbehövd middag väntar oss hos öknens beduiner. Övernattning i öknen. (Frukost och middag ingår)


Dag 5. (Torsdag) Wahiba Sands – Ibra – Jebel Al Akhdar – Birkat Al Mauz - Nizwa

Med våra fyrhjulsdrivna bilar kör vi idag genom öknen till den närliggande staden Ibra, en av Omans allra äldsta städer och som också huserar några av landets äldsta fort och moskéer. Även om Ibra idag är en modern stad så har den behållit sin historiska och traditionella känsla och karaktär och vi flyttas långt tillbaka i tiden under vårt besök här. Vi fortsätter sedan vår färd till Jebel Al Akhdar som betyder ”det gröna berget” på arabiska. Jebel Al Akhdar anses vara inlandets bördigaste område och här växer många olika sorters frukt, växter och blommor. Här tillverkas till exempel det omanska rosvattnet av en särskilt doftstark ros, och rosvattnet anses vara ett av de renaste i världen och används i allt från matlagning och bakverk till skönhetsprodukter. Från Saiq-platån har vi en fantastisk utsikt över bergen och om tiden tillåter så har vi möjlighet att promenera genom bergsbyarna. Vid foten av bergen ligger Birkat Al Mauz, en magisk plats särskilt under skymningen. Här kan vi vandra bland ruinerna i den övergivna byn som omges av dadelodlingar och av Aflaj, ett bevattningsystem som funnits här sedan år 500 och nu finns på UNESCOs världsarvslista. Vi tar oss sedan till Nizwa där vi checkar in på vårt hotell för övernattning. (Frukost och middag ingår)


Dag 6. (Fredag) Nizwa (Fredagsmarknaden, Nizwa fort, Jabreen & Bahla fort) – Al Hambra (Bait Al Safah museum) – Jebel Shams

Vi vaknar upp i Nizwa, Omans kulturella huvudstad. Efter frukost på hotellet tar vi oss till den stora traditionella fredagsmarknaden. Varje fredag kommer bergsfolken ned till byn för att köpa och sälja getter och andra djur. Marknaden är den centrala mötes och handelsplatsen för områdets befolkning och en livlig upplevelse. Efter detta gör vi ett besök till Omans mest besökta nationalmonument Nizwa Fort som byggdes på 1600-talet under Yarubadynastin. Ett annat vackert slott, Jabreen och en annan UNESCO-plats, Bahla Fort (endast fotostopp) ligger på vår väg till Al Hamra, en 400 år gammal stad av sandfärgade stenhus omgivna av dadelpalmer, en scen som hade kunnat vara tagen ur en film. På det levande museet Beit Al Safah ser vi bykvinnorna använda traditionella metoder för t.ex färgning, malning, och matlagning och vi får en insyn i hur livet i byn kan se ut. Väster om Al Hamra ligger den slingrande vägen till Jebel Shams, ”solberget” på arabiska, som är arabvärldens högsta berg och sträcker sig 3030 meter ovanför havsnivån. Körningen till toppen är ett äventyr i sig och vi njuter av omgivningarna medan vi passerar byn Ghul med sina gröna bergsterasser i Omans Grand Canyon. På botten av den djupa dalgången njuter vi av den slående vyn innan vi checkar in på vår bergsresort för middag och övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. (Lördag) Jebel Shams – As Sab – Bilad Sayt – Nakhal (varma källor och Nakhal fort) – Muscat - Skandinavien

En god anledning till att stiga upp tidigt är en ”balcony walk” till den pittoreska övergivna byn As Sab på toppen av berget innan vi beger oss tillbaka mot Muscat. På vägen stannar vi till i byn Bilad Sayt följt av en off-road körning genom Wadi Bani Awf. Vi besöker de varma källorna i Nakhal och kan ta en promenad runt fortet och de vackra omgivningarna innan vi slutligen kommer till Muscat där vår fantastiska resa tar slut. Vi får transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien alternativt till vårt hotell om vi önskar förlänga vår resa med t.ex sol och bad. (Frukost och måltid på flyget ingår)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert