Rundresa i vackra Malaysia

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

resor till malaysia

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

Cameron Highlands

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

Penang

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

resor till borneo

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

resor till malaysia

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

Penang

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

Batu Caves

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

Cameron Highlands

Rundresa i vackra Malaysia

med Orient Travel

Karta över Rundresa i vackra Malaysia


Dag 1. Skandinavien – Penang

Flyg från Skandinavien till Penang flygplats med ankomst nästa dag. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Penang

Vid ankomsten till Penangs flygplats möts vi upp och får transfer till vårt hotell för incheckning. Penang är en liten men fascinerande stat där öst och väst möts och som hyllar både modernitet och gamla traditioner. Staten är Malaysias näst minsta och består av två delar, en ö och en del på fastlandet. Befolkningen i Penang består av kineser, malayer och indier men också bland annat ”siameser” ursprungligen från Thailand, som tillsammans lever i en harmoni av olika kulturer, språk och religioner. George Town är huvudstaden i den lilla staten, men är Malaysias näst största stad och ett viktigt kulturarv med många fantastiskt välbevarade byggnader vilket har gjort att George Town finns med på UNESCOs världsarvslista. Övernattning på hotell i Penang.

Dag 3. Penang (stadsrundtur i Georgetown med Weld Quay, Khoo Kongsi, Street of Harmony, Sri Mahamariamman-templet)

Efter frukost upptäcker vi Penang med trishaw, ett trehjuligt pedaldrivet fordon med ett litet tak. På det här sättet kommer vi nära inpå det vardagliga livet och kan supa in miljön medan vi navigerar oss fram genom staden. Vi gör ett stopp på Weld Quay som ligger längs kusten i Penang där vi besöker Chew-Jetty hemmen som är små hus på styltor med utsikt över havet. Därefter besöker vi det kinesiska klan-templet Khoo Kongsi, och så kallade” Street of Harmony” som är hem åt både en kyrka, en moské, ett hindutempel och ett Tao-tempel. Vi besöker också Sri Mahamariamman-templet i det indiska kvarteret och tar oss sedan till utkanten av fortet Cornwallis som är det största kvarvarande fortet i Malaysia.  Vi återvänder till hotellet efter stadsturen, och resten av dagen är fri till att upptäcka mer av denna fascinerande stad. Övernattning på hotell i Penang. (Frukost ingår)


Dag 4. Penang – Kuala Kangsar (Ubudiah-moskén, Istana Iskandariah) – Cameron Highlands

Vi äter frukost på hotellet för att sedan bege oss vidare till staden Kuala Kangsar, en resa på ca 2 timmar. Belägen längs Perak River ligger den välbevarade kungliga staden vars påtagliga lugn och gamla palats tar oss tillbaka i tiden. Här finns en av Malaysias vackraste moskéer som med sin gyllene kupol och sina minareter är en förtrollande syn. Ubudiah-moskén ritades av en engelsk arkitekt och byggdes 1913 på order av sultanen av Perak och är idag en viktig symbol för den muslimska befolkningen. Vi besöker sedan Istana Iskandariah, sultanens palats som är ytterligare ett arv från en brittisk arkitekt som var anställd av sultanen i det dåvarande Malaya. Palatset är byggt i marmor med en mängd torn, och toppad av gyllene lökkupoler och ligger omgiven av träd och böljande gräsmattor. Vi fortsätter sedan vidare med bil till Cameron Highlands, en resa på ca 2,5 timmar. Här checkar vi in på hotell för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 5. Cameron Highlands (Teplantage, grönsaksodlingar) - Kuala Lumpur

Vi äter frukost på hotellet och åker sedan till Camerons landsbygd för att njuta av det vackra landskapet. Vi åker här bland böljade gröna kullar och besöker bland annat ett anrikt familjeägt teplantage, grönsaksodlingar och blomplantage. Vi lär oss inte bara om de olika blommor och grönsaker som växer här utan också om de olika odlingsmetoder som används i det lokala jordbrukssamhället. På en lokal marknad i närheten kan vi också se resultatet av det hårda arbetet säljas till invånarna i området. Efter turen fortsätter vi resan till Kuala Lumpur (ca 4 timmars bilresa). Vid ankomsten i Kuala Lumpur checkar vi in för vila och avkoppling på hotellet. (Frukost ingår)


Dag 6. Kuala Lumpur (Halvdagstur med Royal Selangor Pewter Centre, Confluencefloden, Independence Square, Sultan Abdul Samad Building, Kuala Lumpur stadsgalleri, the King’s Palace, Batugrottorna)

Frukost serveras på hotellet och vi påbörjar sedan vår halvdagstur av Kuala Lumpur. Rundturen tar oss på en resa tillbaka i tiden, till Kuala Lumpurs rötter vid Royal Selangor Pewter Visitor’s Center. Centret är en hyllning till huvudkomponenterna i tillverkningen av tenn, som är den industri som byggt Kuala Lumpur. Andra viktiga platser vi besöker är floden Confluence som är födelseplatsen till Kuala Lumpur, Independence Square och sedan Sultan Abdul Samad Building som är en byggnad som ursprungligen var mer känd som regeringens kontor under den brittiska kolonin. Vi besöker också Kuala Lumpur City Galleri, The King’s Palace som lockar besökare med sina guldiga kupoler och sedan Batugrottorna som sägs vara 400 miljoner år gamla. Resten av dagen spenderas på egen hand. Övernattning på hotell i Kuala Lumpur. (Frukost ingår)

Dag 7. Kuala Lumpur – Skandinavien

Efter frukost får vi transfer till flygplatsen i Kuala Lumpur för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Se priser & begär offert
Se priser & begär offert